Dompel je onder in de wereld van eerlijke mode tijdens het Gentse Fair Fashion Fest

© .

Het eerste Belgische festival rond eerlijke mode vindt plaats op 1 maart in het MIAT in Gent. Aan de hand van workshops, hippe verkoopstandjes, leerrijke infosessies, tentoonstellingen en een heuse modeshow komen bezoekers te weten wat fair fashion nu precies is.

Op zondag 1 maart kom je te weten hoe je een passie voor mode kan verenigen met een voorkeur voor eerlijke handel. Tijdens het Fair Fashion Fest kan je immers snuisteren tussen de schone kleren en gaan luisteren naar boeiende sprekers die hun kennis over fair fashion met plezier willen delen. Wij noteren alvast de infosessie van Lynsey Dubbeld en Claudia Hulshof en de lezing van modeontwerpster Rachida Aziz.

Dompel je onder in de wereld van eerlijke mode tijdens het Gentse Fair Fashion Fest

Op de verkoopstandjes vind je niet alleen merken die kledij maken van duurzame kleding en eerlijke handel ondersteunen, maar ook vintage- en tweedehandsmode. Minder nieuwe kleren shoppen, helpt ons milieu immers ook vooruit.

Pimp my clothes

Tijdens het festival kan je zelf de handen uit de mouwen steken en deelnemen aan workshops.

Upcycling, pimpen, doorgeven en ruilen van kleren en accessoires staan immers op het programma van het FFF. Wie de niet zo trotse bezitter van twee linkerhanden is, kan het naaiwerk ook overlaten aan experts. De naaisters van Femma herstellen je kleren tijdens het festival voor een prikje en de opbrengst gaat naar de textielarbeiders in Bangladesh. Zo help je niet alleen jezelf uit de nood, maar steek je ook de textielarbeiders een hart onder de riem.

De eerlijke catwalk

Dompel je onder in de wereld van eerlijke mode tijdens het Gentse Fair Fashion Fest

Wie geïnspireerd wil worden op gebied van stijl, kan afzakken naar de Streetwear Modeshow. Daar zullen modellen enkele hippe, eerlijke merken in de kijker zetten. Onder andere People Tree, Armed Angels en Cora Kemperman worden er geshowd. De make-up van de modellen wordt verzorgd door Lush en Bioreine.

Viva la revoluci├│n

Het festival is het perfecte moment om te beseffen dat eerlijke handel en schone kleren geen ver-van-mijn-bedshow zijn. Roep mee op tot actie via de ‘Fashion Revolution’, een actie die de kledingindustrie oproept tot meer transparantie en eerlijke werkomstandigheden. Het enige wat je hiervoor moet doen is een kledingstuk binnenstebuiten draaien en vervolgens een foto laten nemen in de foto-booth.

FFF is een initiatief van Oxfam Wereldwinkel Gent-Centrum en Dienst Noord-Zuidsamenwerking Stad Gent, in samenwerking met MIAT, Netwerk Bewust Verbruiken, Oxfam Solidariteit, Wereldsolidariteit, Rank a Brand, Schone Klerencampagne, de Kringwinkel, HoGent Natuur en Techniek, andere partners en vrijwilligers. (LP)

Praktisch

1 maart 2015

Van 13u tot 18u

MIAT

Minnemeers 9, 9000 Gent

Fairfashionfest.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content