Dolce & Gabbana verklaren hun liefde aan Spanje

© Reuters

Met hun nieuwe collectie verschuift de fascinatie van het Italiaanse modeduo Dolce & Gabbana van het warme Sicilië naar het temperamentvolle Spanje.

Met hun nieuwe collectie verschuift de fascinatie van het Italiaanse modeduo Dolce & Gabbana van het warme Sicilië naar het temperamentvolle Spanje.

De nieuwe lente/zomercollectie 2015 van het Italiaanse ontwerpersduo Dolce & Gabbana is er eentje van details. De kleren, met een duidelijk Spaanse invloed, zijn afgewerkt tot in de kleinste details. De vrouw die Dolce & Gabbana voor volgende seizoen in hun gedachten hebben is een stoere, vrouwelijke toreador. Spanje is dé inspiratiebron voor het Italiaanse label, dat niet meegaat in de seventies-vibe die nu over de catwalk waait. Dolce & Gabbana is een gevestigd merk en vaart dus een volledig eigen koers.

De Spaanse inspiratie vertaalde zich in de collectie naar brede, korte vestjes, witte hemden, zwarte jurken met kant, poncho’s en flamencorokken met grote polkadots. Alle clichékledingstukken op een rij, maar voor een modehuis als Dolce & Gabbana werkt dat wel. We zijn alvast geïntrigeerd.

De accessoires waren allemaal goudkleurig en erg groot. Daarnaast droegen ook bijna alle modellen dieprode rozen, een motief dat ook vaak terugkwam in de kledij, in hun kapsel. Een leuk detail van het perfectionistische ontwerpersduo is dat ze ook handtassen hebben ontworpen die eruit zien als grote glazen kastjes. Daarin lag een pop die exact dezelfde kleren droeg als het model zelf. Misschien een beetje freaky, maar wel heel erg mooi om naar te kijken.

Als het van Dolce & Gabbana afhangt dan mogen we volgende zomer de Spaanse diva, wiens temperament we allemaal bewonderen, in onszelf naar buiten brengen. En dat mag je letterlijk nemen: hoe Spaanser je kledij, denk bijvoorbeeld aan rode pumps met witte polkadots, hoe liever. Olé! (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content