Dolce & Gabbana sluiten winkels uit protest

© Reuters

Het Italiaanse ontwerpersduo heeft drie winkels in Milaan gesloten omwille van hun lopende rechtszaak omtrent belastingfraude.

De Italiaanse ontwerpers Domenico Dolce en Stefano Gabbana hebben besloten om drie dagen lang alle winkels in Milaan te sluiten. Ze doen dit als protest tegen de rechtszaak die tegen hen loopt waarin ze veroordeeld zijn tot een celstraf van 20 maanden omdat ze belastingfraude zouden gepleegd hebben. Ze hebben al meegedeeld dat ze in beroep gaan tegen de uitspraak en willen met deze actie aantonen dat ze niet schuldig zijn.

“We zijn de valse beschuldigen van de belastingdienst en financiële politie beu. De sluiting laat zien dat we niet bang zijn want we zijn onschuldig”, aldus Dolce & Gabbana. De ontwerpers benadrukken dat ze hun werknemers zullen blijven doorbetalen gedurende de sluiting.

Op de winkels in Milaan zijn ook grote posters te vinden met de woorden ‘Closed for Indignation’, waarop een artikel staat te lezen van een Italiaanse ambtenaar die eerder stelde dat het ontwerpersduo hun collectie niet mag tonen gedurende de komende modeweek in september. Het duo toonde hun allereerste collectie in Milaan in 1985. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content