Dolce & Gabbana ontwerpen ook voor kinderen

© Reuters

De Italiaanse ontwerpers brengen hun eerste kindercollectie op de markt.

De eerste kindercollectie van de Italiaanse ontwerpers Dolce & Gabbana zal vanaf juli in de winkels liggen. De collectie is gericht op baby’s en jongens en meisjes tot 10 jaar.

De uitgebreide collectie zal bestaan uit kledij, badmode, accessoires en schoenen. Daarbovenop is een deel van de collectie gewijd aan doopkleren. “Het doopritueel is een belangrijk onderdeel van de Italiaanse cultuur, dus dat kon niet ontbreken in deze collectie”, aldus Dolce & Gabbana. Naast dagdagelijkse-en feestkledij, zullen er ook enkele sportieve items verkocht worden.

“Het zal een miniatuur versie worden van onze volwassen kledinglijn, vertelt Gabbana aan WWD. “We hebben absoluut niet aan kwaliteit ingeboet, dat blijft sowieso een prioriteit voor ons”, zegt Dolce.

Gabbana benadrukt evenwel dat functionaliteit van groot belang is bij het ontwerpen van deze kledij. “Ik wist niet zoveel van deze sector, maar Domenico’s broer heeft drie kinderen”, zegt Gabbana. “We hebben veel van hen en hun moeders bijgeleerd en samen hebben we ervoor gezorgd dat de collectie draagbaar is. Zo hebben we bijvoorbeeld geleerd dat mouwloze rompertjes praktisch zijn en kinderen zich vooral niet ingesnoerd willen voelen.”

De collecties

De meisjescollectie omvat katoenen broeken en luchtige jurken met bloemenpatronen afgewerkt met kant of pailletten. De groene of oudroze tweedjassen zijn dan weer afgewerkt met schapenvacht, de iconische witte op zwarte polkadots en luipaardprint. Ook de jongens zullen stijlvol naar school kunnen gaan. Zo zijn er maatpakken en kostuumvesten, omkeerbare jassen en veel jeans.

“De collectie wordt gezien als een verdere expansie van onze Dolce & Gabbana wereld, zowel op gebied van het product, het ontwerp, het vakmanschap en de functie”, zegt Gabbana. Het modehuis heeft een showroom geopend in Via Spiga in Milaan en de collectie zal wereldwijd verdeeld worden via een netwerk van kinderwinkels en ketens. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content