Dolce & Gabbana lanceren eerste horlogecollectie

De horloges zullen in 30 selecte Dolce & Gabbana winkels te koop zijn.

Het Italiaanse modehuis Dolce & Gabbana lanceert zijn eerste luxelijn horloges. De mannenlijn zal bestaan uit 52 modellen en is beschikbaar vanaf 18 juni in 30 selecte Dolce & Gabbana winkels.

De collectie wordt ontworpen in de ateliers van het modehuis, gemaakt in Zwitserland en bestaat uit drie productlijnen: de klassieke DG7, de sportieve DS5 – met chronometers getest en goedgekeurd door de Official Swiss Chronometer Testing Institute – en de DG7 Gems-lijn die afgewerkt is met diamanten, robijnen en saffieren.

Nooit ‘flashy’ en altijd stijlvol

Domenico Dolce benadrukt evenwel dat de horloges nooit te ‘flashy’ zullen zijn. Ze streven namelijk naar een stijlvolle en onpretentieuze collectie. Desalniettemin is het een heel exclusieve luxelijn aangezien de horloges wereldwijd maar in 30 winkels zullen verkocht worden. “Het is interessant om producten aan te bieden waar je naar moet zoeken, speciale dingen die moeilijk te vinden zijn”, zegt Stefano Gabbana tegen Women’s Wear Daily.

Als je ze dan gevonden hebt, zal je een serieus budget mogen uittrekken voor de horloges. Ze gaan namelijk pas over de toonbank vanaf 2000 euro. “Natuurlijk zal een horloge waarvan het bandje gemaakt is van alligatorhuid of een horloge afgewerkt met diamanten, nog veel duurder zijn”, aldus Gabbana.

De ideale accessoire voor elke man

“We voelden dat het juiste moment gekomen was. Net zoals we dat ook wisten bij onze juwelencollectie in de herfst van 2011”, merkt Dolce op.

“Een horloge maakt deel uit van de look van een man. Het is een van de weinige accessoires die hij kan dragen en het was een categorie die nog ontbrak in onze collecties”, zegt Gabbana die zelf meer geïnteresseerd is in de functionaliteit en de estethiek van de horloges. Dolce houdt zich eerder bezig met de mechanismen en nieuwe ontwikkelingen die zich voordoen in de sector.”

“Ik ben nooit een fanaat geweest, een horloge is voor mij een accessoire en bovendien moet ik altijd kunnen weten hoe laat het is”, zegt Gabbana die zelf het DG7 prototype draagt. De collectie zal op de gevoelige plaat worden vastgelegd door Mariano Vivanco. Modellen van dienst zijn David Gandy voor DG7, Adam Senn voor DS5 en Enrique Palacios voor DG7 Gems. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content