Documentaire over modeontwerper Jean-Charles de Castelbajac

Vanaf juni zal ‘Jean-Charles de Castelbajac, Happy-Culteur’ te zien zijn op de Franse tv-zender NRJ Paris.

De onconventionele Franse modeontwerper Jean-Charles de Castelbajac liet zich een jaar lang volgen voor een reportage over zijn werk en leven. De film- en tv-regisseuse Carole Bienaimé-Besse volgde de Franse modeontwerper een jaar lang voor haar documentaire. De reportage ‘Jean-Charles de Castelbajac, Happy-Culteur’ van het productiehuis Aprils Snow Films & Capital gaat op 10 mei in première in Parijs. Vanaf juni zal de reportage te zien zijn op de Franse tv-zender NRJ Paris.

Een jas gemaakt van teddyberen Castelbajac, ook bekend onder de naam JC/DC, staat bekend om zijn fantasierijke ontwerpen. Hij verwierf wereldwijde roem toen popzangeres Madonna in de jaren tachtig gespot werd met zijn iconische teddybeermantel. In de film Prêt-a-porter uit 1994 verwierf de merkwaardige jas extra media-aandacht rond de schouders van supermodel Helena Christensen. Jongere fans van de ontwerper zijn zangeressen M.I.A. en Katy Perry.

Op 28 november 1949 zag Jean-Charles de Castelbajac het levenslicht in het Marokkaanse Casablanca. In 1979 richtte hij zijn eigen gelijknamige modehuis op. De Franse modeontwerper is tevens de markies van de Franse gemeente Castelbajac in het departement Haute-Pyrénées. (JK)

Meer info over de modeontwerper vind je op zijn website.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content