DKNY en Opening Ceremony brengen collectie uit

© Facebook

De collectie is gebaseerd op DKNY looks uit de jaren ’90.

DKNY en Opening Ceremony brengen samen een limited capsule collectie op de markt, gebaseerd op kenmerkende DKNY looks uit het vroege jaren ’90 archief.

De capsule collectie van DKNY en Opening Ceremony zal bestaan uit 15 stuks en omvat ontwerpen uit het DKNY verleden zoals hun beroemde print met New Yorkse skyline en body-conscious silhouetten.

De collectie is vanaf 1 februari te vinden in Opening Ceremony winkels in New York, Londen, Los Angeles en Tokyo en op hun webshop.

“DKNY was een pionier in de streetwear mode van de jaren negentig”, zo vertelt Carol Lim, een van de oprichtsters van Opening Ceremony aan WWD. “We zijn al jarenlang fan van het merk en zijn zeer enthousiast dat we enkele onmisbare stukken die ook nu nog nieuw en fris ogen, kunnen terugbrengen”, zei Lim.

Maar ook het DKNY team is enthousiast over de samenwerking. Jane Chung, het hoofd van design van DKNY, liet optekenen dat ze al fan zijn van Opening Ceremony toen ze in 2002 de deuren openden. “Hun unieke en creatieve aanpak gemixt met de jaren ’90-vibe is gelijkaardig aan het DKNY DNA”, aldus Chung. Het was dus een logische stap om met hen in zee te gaan en de iconische ontwerpen terug op de markt te brengen.

De prijzen van de stuks zullen variëren tussen $145 en $665. De collectie bestaat uit een kort jasje, een T-shirt met logo, een bodysuit, een sweatshirt, een legging, een jumpsuit uit 1991, een jurk met kap en een jumpsuit uit 1994. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content