Diversiteit op London Fashion Week

In Londen tonen deze week 52 ontwerpers hun creaties voor de zomer van 2009.

In Londen tonen deze week tweeÔnvijftig ontwerpers hun creaties voor de zomer van 2009. Elke dag hebben een tiental defilés plaats. “De London Fashion Week is de belangrijkste ter wereld in termen van diversiteit en verschillende stijlen, geïnspireerd op de Britse multiculturele samenleving”, zegt Harold Till, voorzitter van de British Fashion Council (BFC), die de Fashion Week organiseert.

Het was de Ierse stylist Paul Costelloe die zondag de aftrap gaf, met creaties die het midden hielden tussen de Britse koloniale en Afrikaanse stijl. Zijn militaire modellen contrasteerden met vloeiende stoffen in warme kleuren. Fuchsia en vermiljoen domineerden. Klasse, sofisticatie en distinctie waren de sleutelwoorden.

Maandag toonde de voormalige Britse journaliste Luella Bartley haar creaties. Zij ziet vrouwen volgende zomer in romantische jurken uitgevoerd in sierlijk kasjmier met rushes op de voorzijde. Roze, oranje en diepe lavendelkleur vormen het kleurenpalet.

Ook Paul Smith heeft zijn defilé al achter de rug. Hij liet zich inspireren door een tentoonstelling van Oosterse schilderkunst in de Tate Britain Gallery en gaf zijn modellen Moorse silhouetten met harembroeken, tulbanden en sjaals rond de middel.

Dinsdag zijn onder meer Stella McCartney en Christopher Kane aan de beurt. Er wordt ook erg uitgekeken naar de collectie van Vivienne Westwood (donderdag) en van Issa (donderdag). Bij die laatste verschijnt mogelijk Naomi Campbell weer op de catwalk.

Ann Heylens/afp.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content