Dit zijn de winnaars van de Red Carpet Green Dress-competitie

Links: Yuriko Fukuda. Rechts: Zhi Hong Benjamin Koh © RCGD

Yuriko Fukuda en Zhi Hing Benjamin Koh, zo heten de winnaars van de Red Carpet Green Dress-competitie. De kandidaten leverden een digitale schets aan voor een duurzame red carpet outfit. De ontwerpen van Koh en Fukuda zijn door een internationale jury verkozen als beste van alle inzendingen.

Red Carpet Green Dress is een door vrouwen geleide organisatie die aandacht vestigt op het belang van duurzamere praktijken in de mode. De winnaars werden gekozen door een jury bestaande uit Suzy Amis Cameron, oprichter van RCGD, Harold Weghorst, vice-president marketing en branding bij Lenzing, het moederbedrijf van Tencel en celebrity-stylist Micaela Erlanger en Abrima Erwiah, oprichter van modemerk Studio 189.

Fukuda, een Japans-Britse student in Londen, kreeg de hoofdprijs voor het jurkontwerp naar huis. Koh, een ontwerper uit Singapore, ontwierp het beste pak. De twee werden naar voor geschoven omwille van hun ‘sterke statements op vlak van duurzaamheid’. Hun ontwerpen zullen gedragen worden tijdens de RCGD-gala in 2022. De twee krijgen ook mentorship en een financiële prijs.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content