Dit mag u verwachten op de New York Fashion Week

Van 7 tot 14 februari wordt Manhattan opnieuw ingenomen door ontwerpers, modellen, modejournalisten en fashionista’s.

Van 7 tot 14 februari wordt Manhattan opnieuw ingenomen door ontwerpers, modellen, modejournalisten en fashionista’s. Dit mag u verwachten van de New York Fashion Week.
Beginnen doen we al op 6 februari, met het Amfar gala dat geld inzamelt voor onderzoek naar aids. Het evenement belooft een exclusieve verzameling te worden van grote namen in de modewereld en celebs. Dit jaar krijgen onder meer Kenneth Cole, Janet Jackson en Heidi Klum een speciale vermelding. De voorbije jaren heeft het gala in totaal al meer dan 11 miljoen dollar in het laatje gebracht.

Live

Vanaf 7 februari is het tijd voor de eerste modeshows. De grootste aanpassing dit jaar is alvast dat voor het eerst alle shows die in het Lincoln Center gehouden worden, live zullen worden uitgezonden. Daarnaast hebben ook enkele ontwerpers zoals Rachel Roy, Peter Som, Pierre Balmain en Alexandre Plokhov zelf het initiatief genomen om hun collectie enkel via een livestream voor te stellen.

Terugkeer van Kenneth Cole

Naast de gevestigde waarden zoals Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Diane von Furstenberg, Derek Lam, Michael Kors, Ralph Lauren en uiteraard Marc Jacobs, wordt er ook uitgekeken naar de terugkeer van Kenneth Cole. Het is sinds 2006 geleden dat het label een collectie toonde tijdens de NY Fashion Week, net op tijd voor zijn 30ste verjaardag. Ook Lacoste heeft reden om te vieren, want het label wordt 80 jaar in 2013.

Daarnaast zijn de verwachtingen hooggespannen voor Jason Wu, Thom Browne en Reed Krakoff, die de afgelopen maanden jurken voor Michelle Obama mochten ontwerpen.

Galliano en Oscar de la Renta

Verder wordt ook de vraag gesteld hoe de collectie van Alexander Wang er zal uitzien. Hij moet namelijk voor de eerste keer – naast zijn show in NY voor zijn eigen label – ook een collectie afleveren in Parijs voor Balenciaga. Proenza Schouler belooft dan weer een show te worden die vol zit met celebs, zo worden Kirsten Dunst, Jessica Chastain en Kate Bosworth verwacht.

Ten slotte kijkt de modewereld uit naar de show van Oscar de la Renta, de Amerikaanse ontwerper die de laatste weken zijn atelier heeft uitgeleend aan John Galliano. Verwacht wordt ook dat de enfant terrible heel wat modefeestjes in New York zal afschuimen. Knack Weekend houdt u op de hoogte live vanuit New York.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content