Dit is (nu al) de meest verkochte designerjurk voor SS16

© Carolina Herrera SS16

Het pre-order systeem van Moda Operandi is razend populair. Na een runway show of presentatie kunnen ongeduldige klanten de silhouetten al voorbestellen, maanden vooraleer de kleding in de winkels komt. De e-retailer maakte zopas de meest populaire SS16 jurk uit hun stock bekend.

De winnaar? Deze pastelroze, half doorschijnende jurk met knoopjes van Carolina Herrera, die voor 6000 dollar (of 5400 euro) over de digitale toonbank gaat. Moda Operandi wilde echter niet zeggen hoeveel mensen deze jurk gekocht hebben, maar volgens WWD heeft “een bron uit de omgeving van modehuis Carolina Herrera” gezegd dat er in totaal al 100 exemplaren van verkocht zijn. Dat is inclusief de pre-orders via Moda Operandi.

De top vijf wordt aangevuld door een jurk met kanten strepen van Etro (voor 7540 dollar), een sjawljurk van Delpozo (2300 dollar), een zijden zonnejurk met bloemen van Etro (4465 dollar) en een poplin jurk van Dolce & Gabbana (9595 dollar).

Moda Operandi biedt silhouetten aan van meer dan 219 shows uit de modeweken van New York, Londen, Milaan en Parijs. “Alles wat we op onze site zetten is wat het merk ook daadwerkelijk zal produceren”, aldus vice-president Mary Chiam aan WWD. “Wanneer we vlak na de shows samenzitten met de labels kunnen zij ons zeggen welke silhouetten enkel voor de runway bestemd zijn en dus niet in productie gebracht zullen worden. Per show zijn dat er toch een stuk of twee.”

Klanten die geïnteresseerd zijn om een stuk apart te laten houden betalen vijftig procent van de aankoopprijs, en de rest wanneer hun bestelling verstuurd wordt. Voor zij die een pre-order geplaatst hebben voor een stuk uit één van de SS16 collecties zal dat tussen januari en mei zijn. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content