Dit is niet de manier waarop je plus-size kleding aan de man brengt

AliExpres © -

Alsof het nog niet vervelend genoeg is dat vrouwen die geen standaardmaten hebben moeilijk modieuze of betaalbare kleding kunnen vinden, kwam online retailer AliExpres met deze afgrijselijke reclame op de proppen.

Op de foto zien we hoe een slank model zich met twee benen in een broekspijp heeft gewurmd. De reclame lijkt wel te schreeuwen: ‘Onze broeken zijn zo breed dat modellen er met twee in kunnen. Voor elke pijp, twee benen. Wie er alleen in past, is dus even breed als twee gemiddelde vrouwen.’

Nochtans bestaan er heel wat getalenteerde plus-size modellen die kleren net zo goed kunnen aanprijzen als standaardmodellen. Wij raden voor een fotoreeks in de toekomst onder meer de volgende namen aan: Ashley Graham, Denise Bidot, Stefania Ferrario of Tess Holiday.

Op Reddit kwam er heel wat kritiek op deze misplaatste reclamecampagne. Maar misschien dacht het brein achter AliExpres: ‘Slechte reclame is ook reclame,’ of wilden ze opscheppen met hun stretchstof. Hoe het ook zij, deze campagne kan de boeken ingaan als een voorbeeld voor hoe het niet moet.

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content