Dit corrigerend ondergoed ondersteunt transgenders ook mentaal

© GC2b

Een nieuwe lijn corrigerend ondergoed van het Amerikaanse bedrijf GC2b helpt transgenders om zich beter in hun vel voelen.

De corrigerende ondergoedlijn van GC2b bestaat uit onderhemdjes in 5 verschillende huidskleuren die het vetweefsel rond het bovenlichaam samendrukken waardoor het lijkt alsof je geen borsten hebt – geen klein detail voor transgenders die nog geen operatie hebben kunnen laten uitvoeren.

De meeste mensen die hun borsten wilden verstoppen voor het blote oog bonden deze doorgaans zelf af door middel van drukverbanden of tape, maar die niet-gesuperviseerde methodes brengen verschillende gezondheidsproblemen met zich mee, zoals het beschadigen of kneuzen van organen, het opbouwen van vloeistof in de longen en ademhalingsproblemen. De medische wereld uiteraard ook verantwoorde chest binders op de markt gebracht voor mensen die herstellen van een operatie, maar die hebben een hoge, duidelijk zichtbare neklijn en zien er nogal, nuja, medisch uit.

Wie een medische chest binder aanhad viel duidelijk op, waardoor deze mensen eens te meer het onderwerp werden van spot en discriminatie. Met de All Nude-lijn van GC2b – waar je zelfs mee zou kunnen gaan zwemmen – kunnen transgenders zich zorgeloos kleden hoe zij dat willen, zonder dat de maatschappij of hun eigen lichaam hen in de weg staat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content