Directeur Modemuseum Hasselt stapt op

© Belga

Kenneth Ramaekers, directeur van het Modemuseum Hasselt, gaat na bijna 9 jaar op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Met enkele spraakmakende expo’s, zoals die van Paul Smith in 2015 en van Axelle Red in 2013, lokte Kenneth Ramaekers tienduizenden bezoekers vanuit heel Europa naar Hasselt.

Kenneth Ramaekers (°1975) werd op 1 oktober 2008 aangesteld als directeur van het Modemuseum Hasselt. Hij was curator van enkele spraakmakende tentoonstellingen zoals “In her Shoes” (2009) en “Devout/Devine – Fashion vs Religion” (2010).

Expo’s zoals “UltraMegaLore” (2010) en “Axelle Red – Fashion Victim” (2013) gaven het Modemuseum internationale weerklank. Nadat Kenneth Ramaekers ontwerper Paul Smith wist te strikken voor de tentoonstelling “Hallo, mijn naam is Paul Smith” in 2015, realiseerde het museum met meer dan 53.000 bezoekers opnieuw een bezoekersrecord. Deze expo was ook te zien in onder meer Londen, Tokio en Kyoto (Japan).

Ook de recentste tentoonstelling “Haute à Porter” maakte indruk en wist vele internationale bezoekers naar de Limburgse hoofdstad te lokken. Maar nu houdt Ramaekers het dus voor bekeken.

“Great things never came from comfort zones”, zegt hij in een reactie. “Na bijna 9 jaar Modemuseum Hasselt ben ik aan een nieuwe uitdaging toe. Ik voel al een hele poos dat het tijd is om mijn horizon te verruimen.”

“Kenneth Ramaekers is één van onze sterkste culturele ambassadeurs, die de lat zeer hoog heeft gelegd”, zegt waarnemend burgemeester en schepen van Cultuur, Karolien Mondelaers. Het stadsbestuur start de zoektocht naar een opvolger. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content