Dior organiseert modeshow op het Rode Plein in Moskou

Het Franse modehuis Dior heeft een modeshow georganiseerd op het Rode Plein in Moskou ter ere van de 120e verjaardag van het Russische warenhuis GUM. Het was de allereerste catwalkshow op het bekende Russische plein ooit.

GUM, een enorm warenhuis op het Rode Plein in Moskou, viert dit jaar zijn 120e verjaardag. Om dit te vieren deed het warenhuis beroep op de Belg Raf Simons, de huidige creatief directeur van het Franse modehuis.

Het Russische warenhuis GUM heeft een speciale band met Dior. In 1959 organiseerde Dior zijn eerste modeshow in de Russische hoofdstad ook al in het warenhuis.

Ter ere van GUMs verjaardag presenteerde Raf Simons zijn nieuwe najaarscollectie voor Dior dus op het Rode Plein in een indrukwekkend decor. Binnenin het GUM sierden een blauwe wolkenhemel en enorme spiegelballen de eerste meters van de catwalk, die doorheen de ingang van het warenhuis verder het Rode Plein opliep.

Voor zijn tweede prêt-à-portercollectie voor Dior putte Simons inspiratie uit de zwierige New Look, de eerste kledinglijn die Christian Dior in 1947 ontwierp. Hij overgoot zijn retrogeïnspireerde collectie echter ook met een minimalistisch en modern sausje.

Terwijl de eerste Diorshow in Moskou in 1959 nog een reactie van bevreemding uitlokte, genoot het Russische publiek ditmaal duidelijk van de modieuze creaties. Sinds 1959 is er natuurlijk veel veranderd, ook Moskou is stilaan tot een belangrijke modestad uitgegroeid.

Heel wat belangrijke figuren uit de Russische modescène – waaronder het Russische model Natalia Vodianova, mode-experte Evelina Khromchenko en it-girl Miroslava Duma – woonden de show bij. (EL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content