Dior opent grote tentoonstelling in Moskou

Ondanks alle commotie rond John Galliano opent het Franse modehuis volgende maand “Inspiration Dior” in Moskou.

The show must goon bij Christian Dior, en dus ook de geplande grote overzichtstentoonstelling in Moskou. Ondanks alle commotie rond John Galliano opent het Franse modehuis volgende maand “Inspiration Dior” in het beroemde Pushkin Museum.

Dior stelt er 120 van zijn couture-jurken tentoon, samen met 60 kunstwerken. Onder andere Auguste Renoir, Gustav Klimt, Vincent van Gogh en Jeff Koons moeten de Dior-creaties nog meer glans geven. Onder de werken ook enkele die Dior recentelijk verworven heeft, zoals de Richard Avedon foto uit 1955 ‘Dovima with Elephants’, een van de bekendste modebeelden aller tijden. En het modehuis bestelde speciaal voor deze tentoonstelling een werk bij de hedendaagse Russische kunstenares Olga Kisseleva.

De expo bestrijkt het hele Dior-universum, van parfums tot juwelen en van de Belle Epoque-invloeden tot Penelope Cruz en Marion Cottilard, de celebrities van vandaag die het merk op de rode loper dragen. Centraal staan het vakmanschap en de verfijning van de “high fashion” jurken, met als blikvanger een ‘New Look’ jurk met rode linten. Het modehuis kon ze onlangs bemachtigen tijdens een veiling in Granville, de thuisstad van de stichter, die zijn eerste collectie in 1947 maakte.

Ann Heylens.


De expo gaat van start op 28 april en loopt tot 24 juli.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content