Dior lanceert tweede Versailles-film

Het Franse luxehuis brengt haar tweede Secret Garden-film uit.

Het Franse luxehuis brengt haar tweede Secret Garden-film uit.

Het was even wachten, maar de tweede Dior Secret Garden-video is een feit. Model Daria Strokous en het paleis van Versailles krijgen een hoofdrol in de film. De tweede film komt er na de succesvolle eerste film van ‘Secret Garden’, waarnaar maar liefst 24 miljoen mensen keken.

Op de website geeft Dior wat extra uitleg over het project. “Versailles houdt zijn geheimen goed verborgen. In het hart van een mysterieuze wereld, bevolkt door bloemenvrouwen die alleen de kunstenaars Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin kunnen vastleggen.

Er werd gekeken naar de historische verbinding tussen mode en het paleis van Versailles. We zien heel wat passeren. Zowel Dior als de geschiedenis van Versailles komt voor in de film. Van Dior zien we de herfstcollectie van Raf Simons en de prachtige Diorissimo-tassen. Het model Daria Strokous krijgt vorm als een moderne Marie-Antoinette en ziet er dan ook prachtig uit. We zien sprookjesachtige taferelen en een interpretatie van het schilderij Le Déjeuner sur l’Herbe van Manet. Ze inspireren zich duidelijk op het verrassingseffect van dit schilderij, zonder de naaktheid. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content