Dior lanceert ‘Stars in Dior’ tentoonstelling

© Dior

De overzichtstentoonstelling vindt plaats in het ouderlijke huis van Christian Dior.

Het Christian Dior museum in Granville brengt een tentoonstelling waarin filmsterren, die zich lieten kleden door het modehuis Dior, centraal staan.

Ter ere van de overzichtstentoonstelling ‘Stars in Dior’ zal het huis waarin Christian Dior opgroeide omgetoverd worden tot een plaats waar jurken en accessoires van filmsterren als Marlene Dietrich, Elizabeth Taylor, Penélope Cruz en Marion Cotillard tentoongesteld worden. De ouders van de ontwerper verkochten het huis vanwege financiële problemen aan de stad Granville in 1938, waarna het dienst kon doen als museum ter ere van Christian Dior.

Marlene Dietrich ‘Stars in Dior’ stelt de link voor tussen de ontwerper en de filmwereld, gaande van 1940 tot nu. De benedenverdieping van het museum zal gewijd worden aan de actrices die Dior in het dagelijkse leven dragen of droegen. Daarnaast zal er een kamer volledig in het teken staan van Marlene Dietrich. De Duits-Amerikaanse actrice was een goede vriendin van de ontwerper en weigerde mee te werken aan ‘Stage Fright’ van Alfred Hitchcock als ze geen Dior kon dragen. ‘No Dior, no Dietrich’, was haar legendarische antwoord toen ze gevraagd werd.

De Dietrich kamer zal eruitzien als een appartement, met de koffers, accessoires en schoonheidsproducten van de actrice. Daarnaast worden tien verschillende outfits voor Dietrich getoond, waaronder enkele nog nooit eerder tentoongesteld werden.

Charlize Theron Op de tweede verdieping van het museum zal de nadruk gelegd worden op Christian Diors rol als kostuumontwerper. Voor hij het modehuis Dior oprichtte in 1947 ontwierp hij kostuums voor films, waarin hij samenwerkte met cineasten Claude Autant-Lara en René Clair. De fluwelen creatie die Elizabeth Taylor droeg in de film ‘Secret Ceremony’ van 1968 is ook te vinden op deze verdieping.

De bovenste verdieping zal opgedragen worden aan de ontwerpen van het modehuis voor de rode loper. Ook de meer commerciëlere samenwerkingen met de filmwereld, dankzij de advertenties voor Dior Parfums, zullen in de belangstelling staan. De reclamespotjes voor Dior werden gecreëerd door high-profile regisseurs als Jean-Jacques Annaud en Wong Kar Wai en bevatten speciaal ontworpen jurken. De befaamde gouden jurk die Charlize Theron droeg in de advertentie voor J’adore is daar eentje van.

Bij ‘Stars in Dior’ hoort het gelijknamige boek dat in mei gepubliceerd zal worden in Frankrijk. Het boek vestigt de aandacht op de Dior-outfits gedragen door enkele van de beroemdste actrices in de wereld, zowel on- als off screen. (YU/WWD)

De Stars in Dior tentoonstelling zal doorgaan van 12 mei tot en met 23 september in Granville.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content