Dior Joaillerie lanceert My Dior

© Dior

Op haar tiende verjaardag als juwelenontwerpster voor het Franse modehuis Dior ontwierp Victoire de Castellane de nieuwe collectie ‘My Dior’.

My Dior is vanaf mei verkrijgbaar in alle boetieks van het Franse modehuis.

De Franse juwelenontwerpster Victoire de Castellane liet zich voor de nieuwe collectie van Dior Joaillerie inspireren door het decor van een Dior-boetiek, die ze als kind met haar moeder bezocht. De parelgrijze kleuren, de sierlijke ornamenten en vooral het vlechtwerk of de cannage van de ‘Napoleon III’-stoelen, die gebruikt werden tijdens de modeshows van het huis, lieten een stevige indruk na.

Een tijdloze klassieker

Geïnspireerd op de zogenaamde cannage, geven de gedraaide draden en snoeren reliëf aan het design. De goudstukken werden gesneden, gevlochten, gerasterd en verwrongen en tot ringen, armbanden en manchetten verwerkt. De volledige collectie werd met de hand vervaardigd. De juwelenlijn bestaat uit een brede en smallere armband en ringen, die verkrijgbaar zijn in wit, roos of geel goud en al dan niet bezet zijn met diamanten.

Het modehuis beschrijft My Dior als “een collectie met een duidelijke signatuur, een tijdloze klassieker voor zowel de gesofisticeerde als de naturelle vrouw. Een collectie die een zeker iets heeft.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content