Dior gaat nieuwe collectie tonen in Brooklyn

© Reuters

Het Franse luxehuis Dior gaat op 7 mei een modeshow organiseren in de bekende Navy Yard in de wijk Brooklyn in New York. Dat schrijft Women’s Wear Daily.

Het Franse luxehuis Dior gaat op 7 mei een modeshow organiseren in de bekende Navy Yard in de wijk Brooklyn in New York. Dat schrijft Women’s Wear Daily.

Brooklyn is tegenwoordig de place-to-be op vlak van mode. Verschillende modelabels stappen weg van het traditionele pad en kiezen ervoor om hun collecties op een nieuwe locatie voor te stellen. Denk bijvoorbeeld aan Michael Kors, Diane Von Furstenberg en Alexander Wang die zijn afgestapt van het klassieke Lincoln Center in het centrum van New York en opteerden voor een meer trendy buurt: Brooklyn.

Ook Dior heeft er nu voor gekozen om hun modeshow (pre-lente 2015), die zal plaatsvinden op 7 mei, te verhuizen naar Brooklyn. In navolging van andere grote modehuizen, zoals bijvoorbeeld Chanel, toont Dior ook collecties op andere locaties dan Parijs. “We wilden een typische New Yorkse sfeer en de nieuwe locatie, Navy Yard, heeft een prachtig uitzicht over de stad,” aldus een woordvoerder van het modelabel Dior.

Toch is niet iedereen even enthousiast over deze verhuis. Zo zijn vele modejournalisten niet te spreken over de lange en lastige reis naar de locatie. Bij de show van Alexander Wang, tijdens de modeweek van New York in februari, werd door stevig over geklaagd. Toch wil Dior de journalisten en andere genodigden hier deels in tegemoetkomen. Zo zullen ze vervoer aanbieden naar de show om dit probleem op te vangen. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content