Dieven stelen lentecollectie Marc Jacobs

De lente/zomercollectie 2012 van Marc Jacobs is tijdens het vervoer per trein tussen Parijs en Londen gestolen.

De Amerikaanse modeontwerper Marc Jacobs heeft de Europese perspresentatie van zijn lente- en zomercollectie van 2012 – voorzien voor vrijdag in Londen – moeten annuleren. De collectie is tijdens het vervoer per trein tussen Parijs en Londen immers gestolen.

De waarde van de gestolen stukken wordt geschat op 46.800 euro. Omdat het proefstukken en stalen voor volgend seizoen betreft is de verkoopswaarde nog gering. Dit kan echter wel wijzen op een diefstal met als doel het namaken van de kledij.

De Londense politie werd telefonisch op de hoogte gebracht na de verdwijning van de grote hoeveelheid kleding, tassen en schoenen. Ze bevestigt dat er momenteel een onderzoek loopt.

Beloning

Marc Jacobs is alvast bereid een beloning uit te reiken aan diegene die de lentecollectie terugvindt. “See any chic truck drivers cruising around Europe dressed in #SS12 Collection? Get a pic & call 212-343-0222. Reward”, zo klonk het op de Marc Jacobs twitterpagina.

Even later lanceerde het modehuis de volgende geruststellende woorden: “We appreciate all the concern about our stolen #SS12 Collection samples! We do still have other samples thankfully. Life goes on.” (VF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content