Diesel viert 30ste verjaardag over de tijdzones

Kledinglabel Diesel viert zijn dertigste verjaardag in achttien wereldsteden.

Het zal velen misschien verbazen, maar achter het jeugdige imago van Diesel schuilt een lange geschiedenis. Het Italiaanse kledingmerk bestaat maar liefst dertig jaar en dat kon Renzo Rosso niet onopgemerkt laten voorbijgaan. De oprichter van Diesel bedacht daarom een reeks festiviteiten onder de naam Dirty Thirty.

Misschien wel het meest “dirty” is de grootse xXx-party in achttien wereldsteden op 11 oktober. Het wordt een internationale race met feeststops in onder meer Beijing, Parijs, Barcelona en Londen. Om 18 uur geeft Tokio het startschot, vierentwintig uur later zet the Big Apple de laatste danspasjes in. Sterren als N*E*R*D, Crookers, Mark Ronson, Junkie XL en Chaka Khan bevestigden hun komst. Onze eigenste Dewaelebroers draaien in Tokio, zowel met 2 Many DJ’s als met Soulwax. En Rosso, de Dieselman himself, heeft beloofd op te duiken zowel in Tokio, Milaan als in New York, met de hulp van zijn trouwe privéjet weliswaar. Belgische feestvierders kunnen deelnemen in Amsterdam, het dichtstbijzijnde feestadres, of kunnen het avontuur live volgen via de website www.diesel.com.

Voor diegenen die de reis niet zien zitten, heeft het populaire denimmerk wat anders in petto. Een dag voor de grote happening, op 10 oktober om 10 uur (lokale tijd), openen alle nationale en internationale boetieks van Diesel hun deuren voor een exclusieve verkoop. Jeansbroeken voor mannen en vrouwen vliegen dan de deur uit voor de symbolische prijs van 30 euro. Vroege vogels maken het meest kans op zo’n koopje want er zijn slechts 200 stuks verkrijgbaar in BelgiÔ. En als u bedenkt dat een Dieseljeans normaal rond de 450 euro kost, is een tripje naar de Brusselse Nieuwstraat of de Antwerpse Meir een kleine moeite. Bovendien krijgen de eerste aanwezigen gratis toegangskaarten voor de wereldwijde fiesta.

Jolien Vanhoof

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content