Diesel en H&M favoriete jongerenmerken

H&M is de favoriete kledingwinkel van jongeren. Diesel hun geliefkoosde jeans-en kledingmerk.

H&M is de favoriete kledingwinkel van jongeren. Diesel hun geliefkoosde jeans-en kledingmerk. En jonge vrouwen verkiezen Bourjois make-up boven die van Maybelline en Nivea. Dat blijkt uit een rondvraag bij 3000 jongeren tussen 15 en 30 jaar. Zij beoordeelden 359 merken.

Het Brand Youth Reputation onderzoek werd op poten gezet door jongerenzender JIM en jongerenonderzoeksbureau Trendwolves. Zij vroegen jongeren om 359 merken te beoordelen aan de hand van zeven criteria: Kwaliteit, prijs, overeenkomst met hun identiteit, uniciteit, ethische waarden, de mate waarin ze het merk willen en de mate waarin er over het merk wordt gepraat.

Zowel in de categorie Jeans als Kledingmerken eindigde Diesel op de eerste plaats. Om te gaan shoppen kozen jongeren dan weer voor de meer betaalbare winkelgigant H&M. Hoewel iPhone de laatste plaats kreeg toegewezen voor het criterium Prijs won deze met glans in de categorie Gsm’s. Make-upmerk Bourjois wist de vrouwelijke kandidates te overtuigen.

GSM’s, kledingmerken, kledingwinkels, gameconsoles en frisdranken werden het meest aangevinkt om te beoordelen. Niet toevallig zijn dit producten en diensten die een prominente plaats innemen in de jongerencultuur omdat ze heel geschikt zijn om zich mee te profileren. Per merkcategorie gaven de jongeren een gewicht aan elk van de zeven bovengenoemde criteria en quoteerden dan de verschillende merken. Zo werd de algemene reputatie van een merk bepaalt.

Enkele van de merkcategorieën en hun winnaars:

Jeans:

1. Diesel

2. Levi’s

3. Replay

Kledingmerken:

1. Diesel

2. Only

3. G-Star

Kledingwinkels:

1. H&M

2. Zara

3. Hunkemöller

Sneakers:

1. Converse

2. Nike

3. Adidas

Gsm’s:

1. iPhone

2. Samsung

3. Nokia

Make-up

1. Bourjois

2. Maybelline

3. Nivea Beauté

Parfum/deo’s (vrouw)

1. Chanel

2. Gucci

3. Armani

Vincent Fobelets.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content