Deze tassen werden gemaakt van 100% gerecycleerde PET-flessen

Roeckl Bottle Bag © Roeckl

Roeckl probeert een oplossing te bieden voor het overschot aan PET-flessen door er tassen van te maken. De Roeckl Bottle Bag bestaat in verschillende kleuren en modellen, maar alle versies worden gemaakt van hetzelfde materiaal.

De mode-industrie is een van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Daarom juichen wij initiatieven die de afvalberg willen verkleinen toe. Zeker wanneer ze er een functionele en stijlvolle oplossing voor bedenken. Roeckl komt op de proppen met tassen die gemaakt zijn van 100% gerecycleerde PET flessen en plantaardig gelooid leder.

De stoftextuur behoudt zijn unieke eigenschappen van PET en is daardoor waterafstotend en afwasbaar. Bovendien is de stof ultralicht en opvouwbaar.

Tassen gemaakt van PET-flessen
Tassen gemaakt van PET-flessen© Roeckl

Het aantal benodigde flessen om een tas te maken hangt af van het model. De rugzak, bijvoorbeeld, is gemaakt van tien flessen, terwijl voor een make-up tasje één fles volstaat. Voor het productieproces worden de flessen verzameld, gereinigd en vervolgens samengeperst en vermalen. Het resulterende granulaat wordt omgesmolten waaruit een draad wordt gesponnen. Met de draad wordt dan het PET textiel geweven dat bijzonder licht, duurzaam en bestand tegen kreuken is.

De prijzen starten variëren van 17,90 euro voor de pennenzak tot 169 euro voor de bowling bag of rugzak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content