Deze reclame voor menstruatie-ondergoed werd geweerd uit de metro

Thinx © -

Reclamebeelden met halfnaakte deernes in lingerie, iedereen heeft ze wel al eens gezien. Ze tieren dan ook welig in het straatbeeld. De reclamebeelden van ondergoedlabel Thinx met eieren en fruit werden echter geweerd. Waarom mag het merk niet adverteren in de metro van New York?

De minimalistische foto’s van de nieuwste campagne van Thinx maken gebruik van bloedappelsienen en eieren om lichte menstruatie uit te drukken. Subtiel en stijlvol, zou men denken. Maar dat is buiten Outfront Media gerekend. Het aannemersbedrijf voor de Metropolitan Transit Authority in New York vond de reclamebeelden aanstootgevend en gaf geen goedkeuring om de panelen te installeren in de metrostations.

Volgens het boekje

Miki Agrawal, CEO van Thinx, legt uit aan Refinery29 waarom zij denkt dat de beelden werden geweerd. ‘We leven in een patriarchaat. De raad die beslist over de reclames in de metro bestaat voornamelijk uit mannen. Menstruatie maakt hen oncomfortabel. Vandaar de dubbele moraal in de reclamewereld.’

Agrawal las de regels er nog eens op na en vond geen reden voor het weren van haar campagne. ‘In het verleden werd er reclame gemaakt voor borstvergrotingen met behulp van pompelmoezen. Fruit mag wel gebruikt worden om borsten te representeren, maar niet om andere delen van het vrouwelijke lichaam na te bootsen?’

Empowering

Thinx
Thinx© .

Het ondergoedmerk werd uit de grond gestampt om de dagen van lichte menstruatie te vergemakkelijken. De onderbroekjes kunnen gedragen worden in plaats van maandverband of tampons. Agrawal werkte drie jaar lang aan het ondergoed. Het is antibacterieel, vocht opnemend en gaat lekken en vlekken tegen. De CEO beschrijft de slipjes als empowering en beschermend. Het merk deelt via hun sociale media ook verhalen van inspirerende vrouwen en steunt vrouwen in Oeganda met de opbrengst van hun verkoop.

Agrawal is niet van plan om de beelden te veranderen. ‘We gaan dit soort seksistische reacties bekampen tot ze de beelden aanvaarden.’ (LP)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content