Deze 9 Belgen hebben meeste invloed op de mode

Belgian designer Raf Simons appears at the end of his Haute Couture Fall Winter 2015/2016 fashion show for French fashion house Christian Dior in Paris, France, July 6, 2015. REUTERS/Stephane Mahe - RTX1J9I5 © REUTERS

Ieder jaar publiceert Business of Fashion een lijst met de meest invloedrijke mensen in de mode. Dit jaar wordt België vertegenwoordigd door negen belangrijke namen.

De lijst van de BoF wordt gevuld door modeontwerpers, journalisten, bloggers, actrices, socialites, professoren, investeerders, modellen, schrijvers, make-up artists en andere beroepen die een link hebben met de mode-industrie. De BoF 500 van 2015 lijst werd deze week gepubliceerd. Invloedrijke mensen vanuit heel de wereld tekenen present in de lijst. Ook de Belgische vlag prijkt op de site.

Toegegeven, negen van de vijfhonderd is misschien niet zo indrukwekkend en sommige influencers uit het lijstje hebben België achter zich gelaten, maar toch zijn we trots op de aanwezigheid van deze negen Belgen in de lijst.

Belgische trots

De ontwerpers Dries Van Noten, Raf Simons en Walter Van Beirendonck zijn uiteraard geen verrassingen op de lijst. Ann Demeulemeester werd dit jaar niet opgenomen in de galerij, maar wordt net zoals Linda Loppa geëerd in de Hall of Fame.

Make-upartiest Peter Philips (voor Dior) mocht niet ontbreken in het lijstje en ook Diane von Furstenberg en het ontwerpersduo achter het Brits-Belgische label Peter Pilotto horen dubbel en dik thuis in het rijtje. Verder mogen we trots zijn op fotograaf Willy Vanderperre en stilist Olivier Rizzo. Een nieuwe Belgische naam is Paul Deneve die zijn talent toont bij Apple. Bruno Pieters en Olivier Theyskens konden dit jaar geen plekje veroveren in de lijst.

Nieuwe gezichten

Business of Fashion voegt dit jaar heel wat nieuwe namen toe aan de lijst. Onder meer de Zweedse actrice Alicia Vikander, human rights advocate Amal Clooney, Caitlyn Jenner, Jeremy Scott van Moschino, model Gigi Hadid en Olivier Rousteign van Balmain mogen zich tot de meest invloedrijke figuren in de mode rekenen. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content