Demna Gvasalia volgt Alexander Wang op bij Balenciaga

© Twitter

In juli liet de Amerikaanse designer Alexander Wang optekenen dat hij het van oorsprong Spaanse modelabel vaarwel zou zeggen. Balenciaga maakte zopas bekend dat de Georgische designer en voormalige student van de Antwerpse academie Demna Gvasalia vanaf nu de creatieve plak zal zwaaien.

De naam Demna Gvasalia zal enkel in modekringen een belletje doen rinkelen, want hij wordt beschouwd – zo klinkt het in Business of Fashion – als een wonderkind. Volgens Carine Roitfeld is Gvasalia wel de coolste designer van het pak. Gvasalia is de drijvende kracht achter het modecollectief Vetements, waarvan ook zijn broer Guram en enkele vrienden deel uitmaken. Vetements, dat enkele dagen geleden nog zijn lente- en zomercollectie 2016 voorstelde in Parijs, staat bekend om zijn oversized mannelijke snits, bloemenjurken en gereconstrueerde jeans.

Gvasalia verdiende ook al zijn strepen in het team van Margiela, toen Martin Margiela nog het huis leidde, en bij Louis Vuitton. Alexander Wang leverde vorige vrijdag zijn laatste collectie af voor Balenciaga, dat betekent dat we hoogstwaarschijnlijk de eerste ontwerpen van Gvasalia zullen kunnen bewonderen in maart van volgend jaar. Demna Gvasalia liet ook al weten dat hij nog steeds het designcollectief Vetements zal leiden. Drukke tijden! (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content