Delvaux lonkt naar het buitenland

© belga

Luxelederwarenfabrikant Delvaux wil groeien in het buitenland en gaat op zoek naar een partner.

Luxelederwarenfabrikant Delvaux wil de internationale markt op gaan en zoekt daarvoor een partner. Dat meldt De Tijd. Het verlieslatende Delvaux is nog erg afhankelijk van België. Dat houdt de productie laag, terwijl de kosten hoog liggen.

De voorbije jaren werkte Delvaux aan een herpositionering: het aanbod werd verbreed, ontwerpster Véronique Branquinho werd aangetrokken als artistiek directeur en Delvaux starttte een productiefaciliteit op in Vietnam, waar enkele goedkopere lijnen gemaakt worden. De eerste collecties van het vernieuwde Delvaux komen nu op de markt.

Een probleem waarmee Delvaux blijft zitten, is dat het te afhankelijk blijft van België. Het gros van de omzet (zo’n 18 à 22 miljoen euro) komt nog steeds uit het thuisland. Dat houdt de volumes laag, terwijl de kosten van Delvaux – dat niet wil afwijken van handwerk en de duurste grondstoffen – hoog liggen. Het gevolg is dat het met flinterdunne marges werkt en de voorbije jaren zelfs verlieslatend was.

Delvaux wil nu de uitbreiden naar het buitenland. Maar “als louter familiebedrijf zijn we te klein om bestendige groei in het buitenland te realiseren. We kunnen dit niet alleen”, zegt Delvaux-topman Christian Salez aan De Tijd.

Volgens Salez is nog niet beslist welk soort partnerschap er komt.
“We willen de komende twaalf tot achttien maanden bekijken wat de beste vorm voor een partnerschap is. Pas dan kunnen de cijfers worden ingevuld.”

Belga/AH.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content