Delvaux bij Barneys, Printemps en Dover Street Market

© belga

Vanaf midden september zijn de tassen van Delvaux te krijgen in enkele prestigieuze internationale department stores.

Lederwarenhuis Delvaux broedt al een tijdje op plannen om zijn actieradius uit te breiden. En vanaf midden september is het zover. Dan liggen de Belgische handgemaakte tassen bij enkele prestigieuze internationale department stores: Printemps en Maria Luisa in Parijs, Dover Street Market in Londen en Corso Como in Seoul. Delvaux steekt ook de grote plas over en zal te koop zijn bij Barneys in New York, Chicago en LA. Binnenkort zien we dus misschien wel een Hollywoodster met een Delvaux aan de arm.

De nieuwe verkooppunten bieden zowel de Heritage lijn, met een soepele versie van de ‘Brillant’, als de nieuwe modellen van Véronique Branquinho aan.

Tot nu toe was Delvaux vooral gericht op de eigen Belgische markt. Maar dat hield de productie laag , terwijl de kosten hoog liggen. Delvaux wil immers niet afwijken van handwerk en dure grondstoffen, waardoor het werkt met flinterdunne marges en de afgelopen jaren zelfs verlieslatend was. Vorig jaar startte Delvaux wel een productiefaciliteit op in Vietnam, waar enkele goedkopere lijnen gemaakt worden.

Het merk is ook al erg populair in Japan, waar het uitgebreid aanwezig is, net als in Moskou. Op termijn plant het lederwarenhuis de stap naar China.

“In het buitenland kennen de connaisseurs Delvaux, maar globaal blijft het een niche-merk”, zegt Christian Salez, CEO van Delvaux, aan Knackweekend.be. “Sinds enkele maanden, onder andere door het modedefilé in Parijs (nvdr. dit jaar de eerste keer voor Delvaux) en de nieuwe collecties voelen we internationaal meer belangstelling”.

Voorlopig blijft het buitenlandse avontuur wel bij aanwezigheid in de department stores. Eigen boetieks staan nog niet op stapel. “Vandaag wordt geopteerd om op strategische punten aanwezig te zijn, alvorens internationale investeringen te overwegen”, aldus nog Salez.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content