Defilé voor de panda

Een modeshow met uitsluitend zwart/witte panda-creaties van Vivienne Tam.

Een modeshow met uitsluitend zwart/witte panda-creaties. Geen grap, maar een echt defilé van New Yorks ontwerpster Vivienne Tam. Al had ze daar een goede reden voor. De show in Peking was bedoeld om geld in te zamelen voor de panda, wiens habitat beschadigd is door de aardbeving van mei vorig jaar.

Tam, die in China geboren werd, creÔerde vijf outfits rond het panda-motief: een lange avondjurk, een sjiek broekpak en drie flirterige, losse jurkjes. Die brachten samen 190.000 yuan of 21.124 euro op. Het geld gaat naar het Wolong Panda Reservaat in de zuidwestelijke provincie Sichuan, dat vorig jaar in mei gedeeltelijk vernield werd door een aardbeving. Het lot van de panda’s die er leefden, werd door de Chinese media nauwgezet gevolgd. De panda is een nationaal symbool in China.

In november organiseerde Italiaans designer Donatella Versace al een fundraising show voor de overlevenden van de aarbeving in Sichuan. Die bracht bijna 76.000 euro op. Bij de aardschok kwamen meer dan 80.000 mensen om en verloren nog eens 5 miljoen anderen hun huis.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content