De winnaars van de CFDA Awards 2013

© Belga

Onder andere Philip Lim en Proenza Schouler winnen een prestigieuze award. De CFDA-awards belonen talent uit de modewereld voor hun creaties en inzet.

De winnaars van de CFDA Awards 2013, ook wel de belangrijkste modeprijzen in Amerika, zijn bekend gemaakt. Onder andere Philip Lim en Proenza Schouler winnen een award. Dat schrijft Refinery 29.
De Council of Fashion Designers of America, met ontwerpster Diane von Furstenberg aan het hoofd, maakte de winnaars bekend van de prestigieuze modeprijzen in het Lincoln Center in New York. In de categorie beste ontwerper voor vrouwenkleding wonnen Jack McCollough en Lazaro Hernandez van Proenza Schouler, zij namen het op tegen Marc Jacobs en Alexander Wang. De prijs voor beste ontwerper voor mannenkledij gaat dan weer naar Thom Browne. De winnaar binnen de categorie accessoires was Philip Lim met zijn accessoirelijn 3.1 Philip Lim.

Swarovski prijst aanstormend talent

Ook Swarovski reikte die avond zijn awards uit voor beste aanstormend modetalent. Daar wonnen Max Osterweis en Erin Beatty van Suno in de categorie vrouwenkleding en Dao-Yi Chow en Maxwell Osborne van Public School in de categorie mannenkleding. Swarovski koos voor Pamela Love als beste accessoire-ontwerpster.

Ereprijzen

Zoals eerder geweten reikte Hillary Clinton de Founders Award uit aan Oscar de la Renta en kreeg ontwerpster Vera Wang de Lifetime Achievement Award uit handen van Ralph Lauren. Vera Wang startte in 1987 haar modecarrière als ontwerpster bij de accessoirelijn van Ralph Lauren.

De International Award ging naar Ricardo Tisci van Givenchy en Tim Blanks van Style.com kreeg de Media Award. De Tribute award, uitgereikt door de raad van bestuur van de CFDA, ging naar kostuumontwerpster Colleen Atwood. Zij won eerder al een Oscar voor beste kostuums in de films Chicago, Alice in Wonderland en Memoirs of a Geisha. (AV)


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content