De verjaardagsschoenen van Clarks

Voor zijn 60ste verjaardag liet Clarks bekende mensen zijn klassieke ‘Desert Boots’ bewerken.

Schoenenmerk Clarks Original is zestig. En ter gelegenheid daarvan liet het zestien bekende persoonlijkheden los op zijn klassieke ‘Desert Boot’. De kunstige en originele schoenen worden vanaf 30 november via de website van Clarks geveild ten voordele van de Nederlandse liefdadigheidsorganisatie ‘War Child‘.

De Desert Boot is de bekendste veterschoen van het Britse merk. Over de hele wereld is hij geliefd. Hij werd al gedragen door beroemdheden als Bob Dylan, de bandleden van The Beatles, Oasis en Arctic Monkeys. Ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van Clarks hebben zestien Nederlandse en Belgische kunstenaars, ontwerpers, stijliconen en illustratoren de befaamde Desert Boot gerestyled, elk gebaseerd op de meest uiteenlopende idee├źn.

Zo liet creatieveling Franky Claes zich bij zijn ontwerp inspireren door de woestijn. De droge en afbrokkelende aarde vormt het patroon van de spiegelbekleding en verwijst naar de benarde situatie van kinderen in oorlogsgebieden, de blauwe veters zijn een knipoog naar de antilandmijnen campagne. Tiany Kiriloff heeft er op haar beurt voor gekozen om de schoenen op te fleuren met roze en paarstinten. Ze is zelf moeder van twee kinderen, en denkt dat een beetje vrolijke gekheid en kleur welkom is voor kinderen in oorlogsgebieden. Illustrator Piet Paris liet zich inspireren door popzangeres Lily Allen, en maakt zo een vrouwelijke uitvoering van de klassieker.

De volledige opbrengst van dit project gaat naar War Child, een liefdadigheidsorganisatie die zich inzet voor kinderen die getroffen zijn door oorlog.

Ook eerder dit seizoen liet Clarks al zes unieke designs van de Desert Boot maken. Voor elk decennium een origineel ontwerp, waarvan 3 paar mannen- en 3 vrouwenmodellen.

Hanne Vandevoorde

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content