De surrealistische clutches van Diane von Furstenberg

Van elk ontwerp komen slechts 25 tot 50 exemplaren op de markt.

Voor de herfst van 2012 ontwierp de Belgisch-Amerikaanse modeontwerpster Diane von Furstenberg een collectie clutches geïnspireerd op het surrealisme. Van elk exemplaar zullen slechts 25 tot 50 stuks op de markt komen.

De zogenaamde ‘Fetish Box Clutches’ zijn geïnspireerd op de kunststroming van het surrealisme en het is dan ook niet verrassend dat de ontwerpster speelde met elementen als de trompe l’oeil. De clutches nemen de vorm aan van ondermeer een klok, twee dobbelstenen en een sleutelgat. “De kleine tasjes zijn echt uniek en glamoureus, perfect om al je geheimen in te bewaren”, legt von Furstenberg uit.

De accessoires hebben een humoristisch kantje en maken deel uit van de prêt-à-porter herfstcollectie ‘Rendez-vous’. Yvan Mispelaer, directeur van de dienst ontwerp, vult aan dat de collectie rond het thema verlangen werkt. “Ik vind dat de Fetish Box Clutches zeer goed binnen dit perspectief passen”.

De clutches zijn eigenlijk kleine koffertjes die met de hand gemaakt worden in een Italiaans atelier. De sluiting is voorzien van de initialen van de ontwerpster en aan de binnenkant van elk exemplaar vind je een spiegeltje in de vorm van een oog terug. De speelse kofferhandtasjes komen in september op de markt. Van elk ontwerp zullen slechts 25 tot 50 edities beschikbaar zijn.(JK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content