De schoenen van Oz

Zeventien gerenommeerde designers herinterpreteerden de rode magische schoenen uit de Wizard of Oz.

Al wie ooit de Wizard of Oz (1939) zag, herinnert zich waarschijnlijk de rode magische schoenen van Dorothy (gespeeld door Judy Garland). Omdat de beroemde sprookjesfilm dit jaar zijn zeventigste verjaardag viert, hebben zeventien gerenommeerde designers hun versie gemaakt van de toverschoenen.

Jimmy Choo, Betsey Johnson, Moschino, Giuseppe Zanotti and Manolo Blahnik zijn er maar enkele van. Ze vertrokken van het oorspronkelijke ontwerp van kostuumdesigner Adrian Greenberg en gaven er hun interpretatie aan. Als het aan hen ligt, dan loopt Dorothy nu op stiletto’s, ballerina’s of enkellaarsjes door haar magische wereld.

“Ik heb hier graag aan meegewerkt omdat ik altijd van de film gehouden heb. Het is een meesterwerk”, aldus Zanotti aan Vogue. “Ik heb mij een moderne Dorothy ingebeeld, en denk dat ze op ballerina’s rondhuppelt”.

De magische schoenen zijn nog tot 20 augustus te bewonderen in de Swarovski Crystallized Lounge in Londen, het restaurant boven de Swarovski-winkel aan Great Marlborough Street. Van de oorspronkelijke paren die gebruikt werden in de Wizard of Oz staat er nog een in het National Museum of American History in Washington.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content