De rijkste mensen in de modewereld

© epa

Bernard Arnault, de eigenaar van de LVMH groep, werd door Forbes benoemd tot rijkste individu van de hele modeindustrie.

In het land van de mode rijven de grijsaards het grof geld binnen. Bernard Arnault, de eigenaar van de LVMH groep, is het rijkste individu van de hele modeindustrie.

Naar jaarlijkse gewoonte publiceert het zakenblad Forbes een lijst met ’s werelds rijkste personen. LVMH-baas Bernard Arnault kaapt hierop maar liefst de vierde plaats weg.

Het LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) conglomeraat bezit enkele van de belangrijkste modehuizen in de wereld, zoals Dior, Louis Vuitton en Givenchy en verwierf zopas nog juwelier Bulgari. Arnault is een slordige 30 miljard euro waard, wat van hem de rijkste man in Frankrijk maakt.

De oprichter van de winkelketen Zara, Amancio Ortega, eindigt zevende op de lijst, met een vermogen van 22 miljard euro. Op nummer 13 staat Stefan Persson, de voorzitter van H&M, goed voor een kleine 18 miljard euro.

Giorgio ArmaniAndere grote vissen in de modewereld zijn Francois Pinault (67) – eigenaar van PPR, het bedrijf dat onder meer Gucci, Balenciaga en Yves Saint Laurent vertegenwoordigt -, Philip en Cristina Green (132) en Giorgio Armani (136). Aan de 76-jarige Italiaanse ontwerper hangt een prijskaartje van bijna 5 miljard euro.

De rijkste man ter wereld is Carlos Slim Helu, de voorzitter van het Mexicaanse telecombedrijf Telmex. Hij is meer dan 53 miljard euro waard.

Vincent Fobelets

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content