De nieuwe ‘Material Girl’ is aangekomen

Material Girl, de collectie van Madonna en haar dochter Lourdes, ligt vanaf vandaag bij Macy’s.

Madonna en warenhuis Macy’s creëerden er al heel wat buzz rond en vandaag wordt ze dan ook echt gelanceerd: de collectie ‘Material Girl’ die de Queen of Pop samen met haar dertienjarige dochter Lourdes zou getekend hebben. Ze ligt exclusief in 200 Macy’s-winkels en is ook verkrijgbaar op de site van de department store.

De collectie is bedoeld voor tieners met een klein budget. Bij het ontwerpen hadden moeder en dochter de nieuwe ‘Material Girl’ in gedachten. “Een spontaan individu met lef dat haar eigen modetrends kiest en niet bang is een gewaagd statement te maken”, luidt het. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat de collectie veel leder en kant bevat en een beetje zweemt naar de Madonna van de jaren ’80. Naast kleren biedt ‘Material Girl’ ook schoenen, tassen en juwelen.

Opvallend was dat niet Lourdes zelf, maar wel de 17-jarige actrice Taylor Momsen het gezicht werd van de collectie. Zij maakt vandaag trouwens haar opwachting in Macy’s op Herald Square in New York om de lancering de nodige kracht bij te zetten.

“Madonna is een legendarisch mode-icoon en Lourdes (Lola) heeft een groot stijlgevoel. Het onthullen van deze collectie is een ongelooflijk opwindend moment”, aldus Martine Reardon, marketingdirecteur bij Macy’s.

Aangezien er geen vestiging van het Amerikaanse warenhuis in Europa is, zullen tieners bij ons de hippe items niet kunnen vinden (misschien tot grote opluchting van hun moeders). Maar ze kunnen er alles over lezen op de blog van Lourdes en maken zo ook kans de Material Girl herself te ontmoeten in New York.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content