De Munt doet theaterkostuums van de hand

Op zaterdag 17 december houdt De Munt een uitzonderlijke verkoop van kostuums uit voorbije producties.

Op zaterdag 17 december houdt het Brusselse opera- en theaterhuis De Munt een uitzonderlijke verkoop van kostuums uit voorbije producties.

Maar liefst 2500 à 3000 unieke kostuums en schoenen worden gezamenlijk te koop gesteld. De stukken zijn onder meer afkomstig uit de producties La Forza del Destino, L’Ange de Feu, Monsieur Choufleuri, Der Fliegende Holländer, Tristan und Isolde, Wintermärchen, Frühlings Erwachen, Wozzeck, Il Barbiere di Sevilla en Macbeth.

Het leuke is dat de kostuums echt voor een prikje de deur uitgaan. Voor een pièce unique van Richard Hudson, Nicky Gillibrand, Isabelle Lhoas, Yannis Kokkos, Cathy Pill, Achim Freyer en vele anderen betaalt u slechts tussen de 1 en 100 euro.

De publieke verkoop vindt plaats in de ateliers van de Munt (Leopoldstraat 23) op zaterdag 17 december vanaf 13u tot 17u. Voor de meest waardevolle stukken is er een veiling per opbod voorzien vanaf 15u. Vanaf vrijdag 9 december (18u) tot 16 december (16u) zijn de kostuums al te bezichtigen in de ateliers.

Vincent Fobelets

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content