De markantse creaties van een juwelenkoppel

Juwelenkoppel Peter Vermandere en Daisy Verheyden stelt tien jaar werk tentoon.

Het naarstige juwelenkoppel Peter Vermandere en Daisy Verheyden is dit najaar precies tien jaar professioneel actief. Een mooie aanleiding dus voor een terug-en vooruitblik in de vorm van een overzichtstentoonstelling in hun winkel in hartje Antwerpen.

Twee keer tien foto’s tonen de markantste juweelcreaties en herinneringen van beide ontwerpers, gepresenteerd in combinatie met nieuwe stukken. Die aanpak gunt ons een verhelderende blik op terugkerende thema’s en materialen in hun oeuvre. Zo vormt diamant duidelijk de rode draad bij Verheyden, terwijl Vermanderes juwelen gekenmerkt worden door barokke parelvormen, de fascinatie voor middeleeuwse sculptuur en verzamelwoede.

Voor de nieuwste ontwerpen van zijn hand kunt u dit weekend ook terecht in galerie Zijsprong. Daar toont BJOux: A jazz-jewellery project de vruchten van zijn bijzondere samenwerking met het Brussels Jazz Orchestra, waaronder enkele juwelen vervaardigd uit afgedankte instrumenten. Klaar voor een stukje klarinet rond de vinger?

Evelien Bracke

10 jaar Peter Vermandere en Daisy Verheyden, tot 31 december in Goudwerk, Leopoldstraat 29, 2000 Antwerpen. BJOux: A jazz-jewellery project by Peter Vermandere, van 14 tot 16 november in galerie Zijsprong, Mechelsesteenweg 119, 2018 Antwerpen. Beide locaties zijn op die driedaagse open van 11 tot 19 uur, op zondag van 14 tot 18 uur. Info: 03 770 59 29.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content