De leukste vintagesites

De trend om kleren uit lang vervlogen tijden te dragen, blijft aanhouden. Vintage webshops schieten als paddenstoelen uit de grond. Om u wegwijs te maken, selecteerden we de leukste vintagesites van het moment.

I love Vintage De bekendste vintageshop van Europa heeft er ondertussen ook een real life winkel bij in de vintagehoofdstad bij uitstek, Amsterdam. De fleurige site en old school foto’s wakkeren de jaren 20 vibe in u aan. Naast echte oude kleding kunt u ook ‘novintage’ kopen. Novintage is nieuwe vintage: een jurk lijkt bijvoorbeeld uit de jaren 40, maar werd anno 2011 gefabriceerd. Verder kunt u sieraden, schoenen, tassen, portefeuilles, riemen en zelfs zwemgerief shoppen.Attic Empire Op zoek naar dé perfecte accessoires om je vintage-outfit op te vrolijken? Attic Empire heeft een breed assortiment aan sjaals, schoenen, tassen en sieraden. De site herbergt ook een Collector’s Items pagina waar u vintageaccessoires van bekende modehuizen zoals Hermès, Balmain en Versace kunt shoppen. Een echte aanrader zijn zeker de Attic Empire canvas tote bags. Deze draagtassen zijn superhandig, ecologisch en hip.

Into Vintage Into Vintage is een kleine maar fijne webwinkel. De collectie is niet zo uitgebreid, op schoenen en tassen na. Naast kleding en accessoires, biedt de site ook nog vintagemeubels aan. En dat allemaal aan betaalbare prijzen.

Doortje-Vintage Doortje-Vintage is een zeer omvangrijke site. De enige in dit lijstje waar zowel vrouwen als mannen terecht kunnen. Doortje-Vintage heeft een groot assortiment kleding en verkoopt daarnaast ook nog eens oude graphic novels en een kleine collectie interieurspullen. Bekijk zeker de collectie vintagebroches, absoluut de moeite waard

AdoreVintage De Amerikaanse site AdoreVintage is gespecialiseerd in vintage jurken en juwelen. De collectie bevat antieke kleedjes van de vroege 20e eeuw tot op de serie ‘Mad Men‘ gebaseerde jurken uit de jaren 50. AdoreVintage biedt ook trouwjurken aan en kleedjes geïnspireerd op de kledingkast van Zooey Deschanel.

ShopVintage Een simpele site met basic ‘novintage’ stukken aan zeer aanvaardbare prijzen. Ook deze site is gespecialiseerd in jurken en dan vooral uit de jaren 60, 70 en 80. De site herbergt een klein exclusief aanbod van echte vintage designerstukken die dan wel wat duurder zijn.

I heart Vintage Een warme en gezellige site boordevol fleurige jurkjes, schoenen, bovenstukken en accessoires zoals broches, sjaals en tasjes. Democratische prijzen op het eerste gezicht, maar ze staan wel in Britse ponden. Een ideale site voor vrouwen die graag vintage mixen met hedendaagse mode.

Dorothea’s Closet Vintage Van de late 19e eeuw tot de recente jaren 80, de meest uitgebreide vintagesite in dit rijtje is zonder twijfel Dorothea’s Closet Vintage. Houd wel uw kredietkaart klaar, want de stukken zijn echte designervintage en bijgevolg prijzig. Voor een jurkje uit de jaren 60 betaalt u zonder probleem 150 à 200 euro. De prijs van een 19e eeuws stuk kan oplopen tot 4800 euro. Ook hier weer opletten want de bedragen staan aangegeven in Amerikaanse dollars.

Timeless Vixen Lingerie, trouwjurken, schoenen, haute couture en avondjurken. Op de site van het Amerikaanse Timeless Vixen vindt u de volledige kledingkast van een welgestelde dame uit de jaren ’50 terug. Stukken van Dior en Chanel gaan over de imaginaire toonbank voor astronomische bedragen. Maar verder vindt u schoenen, tassen en sommige jurken aan een voordeligere prijs.

Lieselot Moerkerke

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content