De jonge wolven van ‘Ik Koop Belgisch’: Madame Volt

Armband van Madame Volt © -

Acht jonge Belgische merken palmen de komende weken pop-up spaces in de drie winkels van Juttu in. Wij stellen dit jong geweld aan jullie voor. Vandaag: Juwelenontwerpster en illustratrice Madame Volt.

Van 8 september tot 19 oktoberstelt Juttu Antwerpen, Brugge en Roeselare acht jonge, Belgische merken voor: Emely Van Impe, Helix, Madame Volt, RE-DO, Edelplast, Hausmerk, Roche Rouge en Studio Bibette vullen tijdens deze periode de Ik koop Belgisch pop-upspaces in de Juttu winkels en ook alle items zijn beschikbaar opjuttu.be. Deze pop-up shops maken deel uit van deIk Koop Belgisch Campagnevan Flanders Fashion Institute en Design Vlaanderen. Geprikkeld om meer te weten te komen? Surf dan naar ikkoopbelgisch.be.

Sophie Janssens is halftijds kleuterjuf en halftijds brein achter MADAME VOLT. Onder die naam ontwerpt ze vrolijke juwelen en illustraties, geïnspireerd door haar kersverse dochter Oona.

Op Ikkoopbelgisch.be vind je meer dan 600 Belgische mode-, accessoire- en woonmerken. Ga op ontdekkingstocht en deel je vondsten met #ikkoopbelgisch. Van 8 september tot 19 oktober kan je terecht bij Juttu voor unieke Belgische mode en design.

Madame Volt – Sophie Janssens

Madame Volt
Madame Volt© –

Favoriete Belgische band of zanger(es)

ARSENAL! Live is het altijd ambiance verzekerd met deze band.

Favoriete Belgische maaltijd

Een echte klassieker, stoofvlees met frieten.

Wat is je favoriete Belgische stad? Waarom? En wat is je favoriete Belgische shoppingsstad?

Antwerpen, vooral omwille zijn diversiteit. Ook shop ik het liefst in Antwerpen, omdat je daar alles bij elkaar hebt. Er zijn veel kleine boetiekjes met nieuwe merken, pop-ups, het blijft boeiend om hier te winkelen. En ik mag de fantastische koffiebars ook niet vergeten.

Wat mis je als je op reis bent?

Eigenlijk niets. Dat vind ik net het leukste aan reizen, om even van alles weg te zijn. Je loskoppelen van het dagelijkse leven en de sleur.

Wat is je favoriete stuk van een Belgisch merk in je kleerkast?

Een ring van Anne Zellien. Deze heeft vooral een emotionele waarde maar is vooral tijdloos en past bij elke outfit.

Wat houdt dat in, een Belgisch merk zijn?

Kleinschalige en kwalitatieve producten maken.

Sinds wanneer bestaat jouw merk? Waar is jouw hoofdzetel?

Drie jaar geleden ben ik gestart met mijn juwelen te ontwerpen vanuit mijn living. Momenteel is mijn atelier nog steeds thuis in Borgerhout.

Wie zit er in je team (freelance en in dienstverband)?

Ik werk helemaal alleen.

Wat is je favoriete stuk uit je eigen collectie?

Ikzelf ben grote fan van mijn illustraties die met aquarellen gemaakt zijn. Ik hou van de spontaniteit die je met deze techniek kan verkrijgen.

Heb je het gevoel dat een ‘Designed in Belgium’ label goed scoort in binnen- en buitenland? Waarom?

Zeker! Belgische design staat voor kwaliteit en originaliteit. Het is vaak net iets anders een heeft een apart karakter.

Wat zijn de struikelblokken vandaag om een mode- of designlabel te runnen?

Alles is tijdelijk, en dat maakt het moeilijk om een tijdloos product te maken. De modetrends gaan zo snel. Er is heel veel concurrentie, wat het niet gemakkelijk maakt om eruit te springen.

Bestaat er een Belgisch creatief DNA?

Geen idee. Misschien worden mensen hier wel creatief door het slecht weer (lacht)?

Is er een Belgische ontwerper waar je naar opkijkt?

Ik hou zelf heel erg van dingen die tijdloos en niet trend gebonden zijn. Anne Zellien bijvoorbeeld, maakt tijdloze juwelen die op elke outfit passen en toch bijzonder zijn.

In het interieur van welke Belg/Belgische zou je wel eens willen staan?

Ik zou graag eens in het interieur staan van de designers van Muller Van Severen. Ik ben er bijna zeker van dat ik gewoon alles mooi zou vinden en mee naar huis zou willen nemen.

Waar worden jouw spullen verkocht?

Muhjo, Made by Hand en Mokkakapot in Antwerpen, Belarte in Brussel, Helen B en Vrienden in Gent, Coton Urbain in Luik, Coton Urbain in Manch-en-Famenne en Oui in Hasselt.

Volg Madame Volt via Facebook en haar website.

Ontdek hier ook het verhaal van Roche Rouge

(LP/FFI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content