De hotspots tijdens de New York Fashion Week

Deze bars, restaurants en clubs zijn dé plaatsen in New York waar de modellen, ontwerpers en fashionista’s heen trekken na de modeshows.

Deze bars, restaurants en clubs zijn dé plaatsen in New York waar de modellen, ontwerpers en fashionista’s heen trekken na de modeshows.

Restaurants

Over het algemeen is vooral de buurt rond het Lincoln Center en het Meatpacking Dictrict waar je moet zijn tussen en na de shows. Iets vinden om te eten kan zeker in het weekend een uitdaging zijn, maar op deze adresjes zit je zeker en vast goed. Ten eerste is er Pastis – gekend van SATC – een gezellig Frans restaurant waar je vrij makkelijk binnengeraakt en kan rekenen op vriendelijke bediening.

Restaurant The Dutch is iets moeilijker om binnen te geraken, net zoals Buddakan – ook weer gekend van SATC – dus op tijd reserveren is de boodschap. In het Meatpacking Dictrict is ook Fig & Olive een goede optie. Het gezellige interieur, lekker eten en vriendelijke bediening zorgen voor een perfecte mix. De truffel risotto is hier een aanrader!

Bars

De bar van het Empire Hotel is vooral sinds de verandering van locatie van de modeweek – van Bryant Park naar Lincoln Center – een geliefde locatie om van een cocktail te nippen tussen de shows door. Het hotel ligt vlakbij het Lincoln Center en zal bij vele jonge modeliefhebbers vooral gekend staan als het hotel van Chuck Bass. Een ander heel geliefde plaats is de lounge van het Soho House waar je even aan alle drukte kan ontsnappen van het nabijgelegen Meatpacking District.

Verder in de categorie bars van hotels, is er ook het Bowery Hotel waar je veel Europese sterren zal tegenkomen en de Boom Boom Room in het Standard Hotel, bar overdag en club ’s nachts.

Wie eerder op zoek is naar een exclusieve cocktail kan terecht bij Milk & Honey, de Gallery Bar, Please Don’tTtell, Death & Co en The Jane Ballroom. Deze bars staan gekend om hun decadente interieur, dure cocktails en het regelmatig bezoek van een bekende acteur of actrice.

Clubs

Voor het echte nachtleven moet je nogmaals in het Meatpacking District zijn, hier geen toeristen maar wel locals en heel wat bekend volk. In het weekend is er in Double Seven, de Boom Boom Room en de Electric Room altijd wel een feestje te vinden.

De Boom Boom Room kan na 22u heel moeilijk zijn om binnen te geraken, zeker als er een privé-feestje aan de gang is. Als deze exclusieve club niet lukt, kan je nog steeds naar The Bain gaan vlak naast de Boom Boom Room. Er wordt geen inkom gevraagd en het zicht op de skyline van Manhattan is fenomenaal. Bovendien zijn de prijzen van de cocktails ook een pak democratischer.

Renske De Maesschalck vanuit New York

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content