De french cancan volgens Gaultier

De haute couturecollectie die Jean Paul Gaultier woensdag toonde in Parijs was helemaal Toulouse Lautrec.

De haute couturecollectie die Jean Paul Gaultier woensdag toonde in Parijs was zoals gewoonlijk exuberant en extravagant. Vogue noemde het een combinatie van London Calling en The Clash met de cancan in de Moulin Rouge.

De Franse filmdiva Catherine Deneuve zat vooraan en las in de microfoon telkens de naam, karakteristieken en het nummer van elk silhouet. ‘Vicieus’, ‘Ik ben anarchie’ of ‘Geen Toekomst’. Sombere namen die wat haaks stonden op de levensvreugde die de collectie met zijn vele ruches, veren, laagjes en netkousen uitstraalde. “Het was helemaal Toulouse Lautrec, een briljante, energieke vertaling van de ballettrrend die overal word opgepikt”, aldus Lucinda Chambers, modedirecteur van de Britse Vogue.

Zeer vrouwelijk is ook de haute couturecollectie van Valentino voor deze zomer. Ontwerpers Maria Grazi Chiuri en Pier Paolo Piccioli showden in het Hotel Salomon de Rotschild creaties met fijne bloemenprints, meisjesachtige vlinders in de hals en het hele spectrum van nude-tinten. Ze voerden alles uit in ultralichte stoffen als organza, chiffon en fijne tule.

Eveneens licht en delicaat ging de Libanees Elie Saab met chiffon jurken, minder zwaar borduurwerk dan gewoonlijk en een kleurenpalet van nude, roze en beige.

Ann Heylens.

Bekijk alle haute couturedefilés op Catwalk Weekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content