De eindejaarsvragen en -antwoorden van Matthieu Colpaert van H&M

Matthieu Colpaert © Bram Laebens

Met 2015 op de drempel blikt Knack Weekend terug op het voorbije jaar door de ogen van enkele prominente lifestylefiguren. Vandaag: het 2014 van Matthieu Colpaert, showroom manager voor H&M België en H&M Luxemburg.

Wat vond jij de opmerkelijkste trend van 2014?

Sport! Iedereen sport! (Behalve ik, ik waagde me voor één keer niet aan een trend dit jaar, misschien in 2015?). Ik hoorde iedereen spreken over hun grootse “lopen in park ter voorbereiding van één of andere straatmarathon” plannen of hun “1 jaar + gratis sportzak” fitnessabonnement. Je merkt dat iedereen zich meer en meer bewuster is van het feit van een gezonde geest in een gezond lichaam. Een geweldige trend dus! Ook in het straatbeeld zag je de sportieve invloeden terugkomen. De meest fervente stilettofan ruilde haar Louboutins in voor een paar Nikes of Stan Smiths van Adidas!

Wat wordt dé trend van 2015?

Moeilijk om nu al te voorspellen! Een trend ontwikkelt zich meestal doorheen het jaar. Maar op modevlak zie ik de pyjamastijl zijn rentree wel maken. Lossen broeken in zijden, fluide stoffen of een oversized pyamahemd. Het is alvast een item dat in elke fashionmaniac in zijn doorloopkast zal hebben hangen! Verder hoop ik dat duurzaamheid een groeiende trend wordt! Het is een onderwerp waar nog niet iedereen met bezig is. En het zal ook een ‘challenge’ zal zijn om iedereen er bewust over te maken over hoe onze ecologische toekomst er zal gaan uitzien. Onze H&M Consciousprojecten zijn alvast een goede stap in de juiste richting vind ik persoonlijk! (www.hm.com/conscious)

Wat is je wens voor het nieuwe jaar?

Positiviteit! We worden momenteel overspoeld met jaaroverzichten en een echt fijn gevoel hou ik daar niet aan over als je ziet dat 90% negatief nieuws is. Daarom is mijn motto heel simpel: Lachen en positief in het leven staan. Het klinkt misschien heel stroperig maar je dag kan zoveel fijner zijn als je gewoon eens goed kan bulderlachen! Ik probeer het allesinds en ik kan het iedereen aanraden! Dus ik wens iedereen heel veel bulderlachmomenten in 2015! Tot lachtranen en buikkrampen toe!!

Wat heb jehet voorbije jaar geleerd?

2014 was zowel professioneel als privé een gek, druk en goedgevuld jaar waar ik heel wat heb bijgeleerd (met vallen en opstaan, met roepen, tieren en vaak veel gevloek). En opeens botste ik op de zin “I’m going to succeed because I’m crazy enough to think I can”. En die was me zo bijgebleven omdat dit echt wel op toepassing van me was. Als je zelf 100% achter iets staat kan je er volledig voor gaan. En dat ‘crazy’ slaat sowieso al op mij! Maar het belangrijkste is toch wel dat je vrienden, collega’s, familie, noem maar op nodig hebt om tot dat succes te komen! You can’t make it on your own!

Wie vond jij de opmerkelijkste figuur van 2014?

Beyoncé was overal dit jaar. Misschien ben ik niet erg objectief in mijn antwoord hier. Aangezien ik al van de begintijden van Destiny’s Child haar aanbid! Maar dit jaar slaagde ze erin om ons weer allemaal te verbazen. Ze scoorde één van de grootste hits van het jaar, haar visuele album was een geniale zet en iedereen sprak erover. Ze gebruikt alle mogelijke kanalen om origineel uit de hoek te komen en te blijven verrassen. Ik zag haar meerdere malen aan het werk waaronder met Jay-Z in Parijs en dat werd meteen voor mij hét concert van 2014. Zelfs na al die jaren blijft ze ongenaakbaar en weet ze te verrassen! Ik kan niet wachten op meer!

Wat/wie heeft je dit jaar ontroerd en waarom?

Het onverwachtse overlijden van Robin Williams heeft me wel verrast. Ik denk dat ik voor vele generatiegenoten spreek dat hij toch wel een icoon was in onze jeugd. Of het nu ging om zijn geniale rollen in Mrs. Doubtfire, Hook of Jumanji of hoe hij zijn stem verleende als de Geest in Aladdin! Hij bleef voor mij één van de grappigste acteurs die ook geniaal was in serieuze rollen neerzetten zoals in Good Will Hunting en Dead Poets Society. Het leek me onmogelijk dat iemand zo komisch, zo diep kon zitten.

Katrin Swartenbroux

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content