De dikste aprilvissen uit de modevijver

Geloofde jij een van deze berichten?

De eerste dag van april staat al jaren garant voor misverstanden, grappen, grollen en in ons land dit jaar ook voor De Ronde Van Vlaanderen. Tommeke won wel degelijk, maar hier zijn enkele berichten die je wél met een vaatje zout mocht nemen. Modewebsite Fashionista.com dook op eéén april in de modevijver en hengelde naar al het nieuws dat volgens hen een beetje fishy rook. Hieronder hun bevindingen:

Refinery29 werd voor een dag Refinery 89 en bracht nieuws uit het jaar 1989. Artikels gingen onder meer over Madonna en Warren Beatty, Nine Inch Nails, een piepjonge Kate Moss en Anna Wintour’s eerste jaar als Vogue hoofdredactrice. Doorzichtige grap, maar wel bijzonder creatief. Omdat de hele frontpage onder handen werd genomen is er jammer genoeg geen voorbeeld meer beschikbaar.

Into the Gloss pakte dan weer uit met een interview met Patrick Bateman, het fictieve personage uit de film American Psycho. Een extract: ” ’s ochtends, als mijn gezicht een beetje pafferig lijkt, leg ik een icepack op mijn gezicht terwijl ik mijn buikspieroefeningen doe. Na die behandeling met ijs gebruik ik een cleanser die tot diep in mijn poriën reinigt.” Getuigt van een gezonde portie fantasie.

Lucky kreeg de bal misschien wel het meeste aan het rollen. De reporters bevestigden het gerucht dat Tom Ford een collectie voor H&M zou ontwerpen. Met alle speculaties rond het Zweedse label kon deze er nog wel bij. De website bracht eveneens het nieuws dat Kate Middleton model zou staan voor een Alexander McQueen campagne.

Glamour wint alvast de prijs voor grappigste bericht. Het magazine berichtte dat er een Karl Lagerfeld peep (een soort marshmellow) zou uitgebracht worden, speciaal voor modebewuste paashazen.

Styleite’s aprilgrap was redelijk ongeloofwaardig: Terry Richardson zou Kate Middleton voor zijn lens gekregen hebben. Het idee leek ons echter fantastisch, dus hop hop Harper’s Bazaar.

• Dan was er ook nog de website Warby Barker, die vintage Warby Parker brillen voor -jawel- honden verkocht. Ook dit: schitterend idee, uitvoeren die handel!

De journalistes bij Fashionista waren overigens zelf geen lieverdjes. Zij wilden hun lezers doen geloven dat Kanye West in zee zou gaan met Dior, wat niet eens zo onwaarschijnlijk lijkt dezer dagen.

(bron: fashionata.com)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content