David LaChapelle wegens heibel voorlopig niet naar Mons, wel naar Brussel

Michael Jackson als aartsengel door David LaChapelle: campagnebeeld voor de expo in Mons © David LaChapelle

Onenigheid tussen de Amerikaanse fotograaf en het Musée des Beaux-arts in Mons: de geplande tentoonstelling rond de kunstenaar wordt uitgesteld. LaChapelle zal deze maand wel Brussel aandoen.

De expo After the deluge moest op 14 oktober van start gaan en vormde een van de hoogtepunten van het nieuwe seizoen in het Musée des Beaux-arts in Mons.

LaChapelle, bekend om zijn kitscherige, glossy en vaak controversiële foto’s voor modemerken als Diesel en bladen als Rolling Stone, The Face en Vanity Fair, trok zich in 2006 terug als fotograaf en vestigde zich op Hawaï.

De in Mons geplande tentoonstelling maakte deel uit van een comebackoffensief, met onder meer de presentatie van twee fotoboeken met nieuw werk bij Taschen. Eerder dit jaar toonde LaChapelle zijn meest recente foto’s ook al in Venetië.

Signeersessie

Het geschil tussen de fotograaf en het museum in Mons betreft de activiteiten die de instelling rond het museum wil organiseren. In afwachting van verdere gesprekken met de Amerikaanse kunstenaar werd de geplande opening op 14 oktober alvast geannuleerd.

Fans van LaChapelle kunnen de man wel ontmoeten op 18 oktober, tijdens een signeersessie in de winkel van Taschen op de Grote Zavel. LaChapelle zal er aanwezig zijn van 18u tot 20u.

Wim Denolf

Info: www.taschen.com, www.bam.mons.be/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content