Daniel Buren ontwerpt etalages voor Louis Vuitton

© Reuters

De Franse kunstenaar, die eerder met Louis Vuitton samenwerkte aan de S/S-2013 modeshow in Parijs, zal etalages ontwerpen voor het Franse luxemerk.

De Franse kunstenaar, die eerder met Louis Vuitton samenwerkte aan de S/S-2013 modeshow in Parijs, zal etalages ontwerpen voor het Franse luxemerk. Dat schrijft Vogue.

Herinnert u zich nog dat Marc Jacobs, artistiek directeur van Louis Vuitton, voor de lente-zomer modeshow 2013 zich liet inspireren door het werk van Daniel Buren? Hierbij maakte hij gebruik van roltrappen. Strepen waren zichtbaar over de hele locatie. Hij ontwierp deze strepen in 1969 als een radicale afwijzing van de traditionele schilderkunst. Voor zijn nieuwe etalages zal hij gebruik maken van strepen, ruitjes, geel, wit, chocolade, groen, rood en grijs die voorbijgangers zullen hypnotiseren met perspectieven en optische illusies.

Daniel Buren zijn kunst is verspreid over bijna de hele wereld. Zijn bekendste werk is hoogstwaarschijnlijk ‘Les Deux Plateaux’. Dit werk bestaat uit eenvoudige zwart-wit gestreepte pilaren die in verschillende grootte als paddenstoelen uit de grond kiemen. (YM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content