Dan toch geen COS in Brusselse Dansaertstraat?

COS © COS

Na luid protest van naburige winkels, zorgt het huurcontract nu ook voor problemen. Het is dus nog niet zeker dat de Zweedse keten een winkel kan openen in de Dansaertstraat in Brussel.

Volgens Brusselnieuws.be stapt Johanne Riss naar de vrederechter. Ze wil geen plaats ruimen voor COS en beweert dat in haar huurcontract staat opgetekend dat ze nog achttien jaar mag blijven. Enkel wanneer de eigenaar het pand afbreekt en opnieuw terug opbouwt, kan hij een nieuwe huurder mogen aanvaarden. Dit is echter niet het geval.

De uitbaters van restaurant Au Fond, het tweede pand waar de nieuwe COS geïnstalleerd zou worden, gaven wel hun goedkeuring. Zij hebben een minnelijke schikking aanvaard en verlaten de ruimte.

Toen het nieuws bekend raakte dat COS zou neerstrijken in de Dansaertstraat protesteerden de buurtwinkels. De komst van COS zou het kleinschalige karakter van de winkelstraat teniet doen. Het imago en charme van een straat vol onafhankelijke winkels met unieke mode wordt volgens de plaatselijke winkeluitbaters verpest door ketens zoals COS.

Eerder vestigden ketens zoals Princesse Tamtam en Sandro zich al in de straat. Dit waren kleine panden, in tegenstelling tot COS, die intrek zou nemen in twee verschillende ruimtes en twee ingangen zou krijgen. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content