Daarom dragen de fotografen op New York Fashion Week een blauwe jas

Waar de meeste fotografen op het einde van de catwalk zich in het zwart of gewoon, een makkelijke werkoutfit hullen was de bende achter de lens in Moynihan Station opvallend eenduidig gekleed.

Voor de eerste keer in decennia moet New York Fashion Week het stellen zonder één van zijn meest geliefde gasten. Streetstylefotograaf Bill Cunningham bracht jarenlang het event en het ‘circus’ errond op unieke wijze in beeld en schoot rolletjes vol catwalkbeelden voor WWD, Details en The New York Times, maar de fotograaf overleed eind juni van dit jaar. Dit is dus de eerste New York Fashion Week zonder Cunningham, en dat mocht niet onopgemerkt voorbij gaan.

Hoewel de stoeltjes in Bryant Park in de vorm van een camera opgesteld worden en een foto van hem bevatten en zijn favoriete streetstyle-hoek (de kruising van 57th street en 5th Avenue) tegenwoordig officieus zijn naam draagt kwam het mooiste eerbetoon toch van zijn collega’s. Op de eerste dag van NYFW droegen alle catwalkfotografen Cunningham’s iconische blauwe jasje.

De fotograaf was werd zelden gezien zonder en het simpele blauw maakte hem steeds makkelijk te spotten. Volgens GQ was het jasje van Cunningham een simpel, blauw werkmansjasje dat hij voor twintig dollar vond in een doe-het-zelfzaak in Parijs – net voor de coutureshows van start gingen. De vier zakken waren perfect om extra rolletjes film in op te bergen.

A photo posted by Lucy Doolan (@lucy_toodles) on

(KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content