Daagt John Galliano Dior voor de rechter?

De voormalige creatieve directeur zou het modehuis aanklagen voor 15 miljoen euro.

Volgens een artikel in de Britse krant The Telegraph zou modeontwerper John Galliano het Franse modehuis Dior aanklagen voor 15 miljoen euro. Galliano werd vorig jaar uit zijn functie van creatief directeur gezet na een schandaal en een rechtszaak omtrent antisemitische uitspraken die de ontwerper had gedaan. Deze week raakte ook nog bekend dat Galliano zijn eretitel in de L├ęgion d’Honneur is kwijt gespeeld.

Toch lijkt de excentrieke ontwerper maar geen genoeg te krijgen van rechtszaken aangezien hij nu zelf zijn voormalige werknemer aanklaagt voor 15 miljoen euro. Het is niet echt duidelijk met welke reden hij Dior aanklaagt en er bestaat ook serieuze twijfel of het nieuws wel klopt. Als Galliano Dior zou aanklagen, betekent dat namelijk dat hij ook de eigenaar aanklaagt – zijnde LVMH Bernard Arnault – en die hebben zelf een aandeel van 91 procent in het John Galliano label. Hij zou dus geld vragen van het bedrijf dat zijn label onder de hoede heeft.

Volgens de Britse krant komt er een zitting op 4 februari 2013. We houden je alvast op de hoogte van de verdere ontwikkelingen in dit verhaal. Er zijn voorlopig nog geen reacties van het modehuis of de ontwerper zelf. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content