Cruisewereld klaar voor een nieuwe generatie cruisers

© /

Met zijn meest recente schip, het ms Koningsdam, wil Holland America Line een nieuwe koers varen en zowel de oude als nieuwe generaties cruisers behagen.

Met het ms Koningsdam schrijft Holland America Line een nieuw hoofdstuk in haar cruisegeschiedenis. Nee, het nieuwste cruiseschip is niet het grootste ter wereld, ook niet het meest luxueuze, nee ms Koningsdam is nog steeds een oerdegelijk traditioneel cruiseship. Toch heeft het bedrijf achter de vloot zich, zonder afbreuk te doen aan zijn roots en rijke traditie, duidelijk opnieuw weten uit te vinden met een aantal nieuwe innovatieve concepten.

Dat merken we meteen als we in Amsterdam het schip betreden aan het traditionele, maar tegelijk licht en luchtig décor met details die allemaal refereren aan het thema ‘muziek’. Een theaterzaal in de vorm van een cello, een eetzaal waarin je je binnen in een viool waant, … De vloeiende rondingen en sierlijke lijnen zijn duidelijk geïnspireerd door de ‘architectuur van de muziek’.

Cruisewereld klaar voor een nieuwe generatie cruisers

Muziek is dan ook het centrale thema op heel het schip. Zo wordt de onboard entertainment naar een nieuw niveau gebracht met het bruisende Music Walk-parcours dat alle muziekgenres aanbiedt. Wat dacht u van een streepje kamermuziek van hoog niveau op het Lincoln Center Stage, gepresenteerd door muzikanten van het wereldberoemde Lincoln Center in New York City? Of een avondje ruige Memphismuziek op zee in de B.B. King’s Blues club in de Queens Lounge? De traditionele cruiser wil dan weer de bekende pophits horen en ook hij wordt op zijn wenken bediend in Billboard Onboard met live muzikanten. En als top of the bill biedt een 270 graden LED scherm in de World Stage nieuwe mogelijkheden voor optredens waarbij het publiek op een dynamisch schouwspel vol beelden en geluiden wordt getrakteerd. Het World Stage is ook de plek waar exclusief Frozen Planet Live, een uur durende performance, te zien is, waar fragmenten uit de BBC Earth-documentaire over de poolgebieden live begeleid worden met muziek van het Koningsdam-orkest.

Brouw je eigen wijn

Ook culinair is het aanbod aangepast aan de noden van ene jongere generatie cruisers. De spectaculaire Main Dining Room is nog altijd traditioneel het middelpunt van het schip en favoriete restaurants zoals Pinnacle Grill, het Italiaanse restaurant Canaletto en pan-Aziatische restaurant Tamarind keren ook terug, maar de gasten kunnen eveneens genieten van nieuwe verfijnde eetgelegenheden zoals ‘Sel de Mer’, een Franse visbrasserie, en een bijzonder ‘farm-to-table’ dinerconcept in het Culinary Arts Center aangeboden door het Food& Wine-magazine. De passagiers kunnen daarbij overdag interactieve kookworkshops en kookdemonstraties van beroemde chef-koks volgen en ’s avonds aanschuiven in een intieme setting aan de chef’s table. Het Center huist ook een klein microgroententuintje, waar groenten en kruiden gekweekt worden voor de chefs aan boord het schip. Bovendien mogen de gasten hun eigen wijn brouwen zoals een echte wijnmaker dankzij dagelijkse wijnworkshops. Nieuw aan boord is tot slot ook het Grand Dutch Cafe met traditionele Nederlandse lekkernijen en Europees bier. Geef toe, een pannenkoek met suiker op je Caraïbische cruise? Het is eens iets anders.

Nog een bewijs dat Holland America Line zich steeds meer aanpast aan een nieuwe publiek, is dat binnen het aanbod van 1331 accommodaties het schip voor het eerst speciaal ontworpen familieaccommodaties en singleaccomodaties bevat, want, ja, zowel grote gezinnen als singles hebben hun weg naar de cruisewereld gevonden.

Voor meer informatie: www.hollandamerica.com/

www.b-europe.com IC Brussel – Amsterdam rijdt 16 keer per dag rechtstreeks naar Amsterdam. Stap op de door u gekozen dag zonder reserveren op de trein van uw keuze.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content